Weekend Warriors HOCRA Sprint - OB 2019.07.20. @Szentes

Jövőre veletek ugyanitt

vendég / 2019.09.10.


2019. július 20-án részt vettem a Terepakadályfutó Országos Bajnokság Szentesen megrendezett, Weekend Warriors nevű, sprint távú országos bajnoki és kupafutamán, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület szervezésében. A versenyen 3 kategóriában indulhattak a versenyzők: katonai és rendvédelmi futamon, országos bajnoki futamon az igazolt OCR-versenyzők, valamint nyílt futamon bárki, aki szerette volna magát megmérettetni egy ilyen eseményen. 

A verseny tényleg nagyon gyors sprint futam volt, összesen 1,5 km-es távval, viszont ezen elhelyezve 22 akadállyal. A leggyorsabbak akár negyedóra körüli idővel is végig tudtak menni a pályán, az értékelhető eredményhez pedig 25 perces időkorlát állt rendelkezésünkre.


A futam előtt 4 karszalagot kaptunk, amelyből akadály nem-teljesítés vagy etikai vétség (pl. szemetelés) esetén levágtak egyet-egyet. Az értékelhető teljesítés feltétele legalább 1 karszalag megőrzése, azaz maximum 3 hiba vétése volt. Az akadályok láttán én személy szerint mondjuk kapásból az elején tudtam, hogy hol fogom elveszíteni azt a bizonyos 3 karszalagot, és így is lett :-)

A szabályokat sajnos néhányan kicsit félreertettük az elején (mi hibánk!), hisz 1 karszalag megőrzése esetén már csak az időeredmény számított - a teljesített akadályok száma itt már nem bírt jelentőséggel. (Az OB futam után néhányan lenyomtuk az open kategóriás futamot is, ott már ezzel a szabállyal - gyorsaság versus hibázás taktikája - tisztában voltunk). 

Volt itt minden, kúszás, egyensúly mozgó pallón, forró konténeren átmászás, gyűrűs és köteles multirig, keskeny és széles asztallapon átugrálós ninja akadály, lengő traverse, ujjbeggyel kapaszkodós csimpaszkodós mászás, stb. Az indítás - a torlódás elkerülése miatt - kettesével történt 5 percenként, lövészárokból kimászással.

Nagyon meleg is volt, hiába a rövid futam, kb negyedóra után mit nem adtam volna egy korty vízért. A rövidsége ellenére egy igen technikás, hajtós pályát kaptunk, és kellően el is fáradtunk rajta.



A Sziget-Grundon az elmúlt fél év során eltöltött edzéseim, gyakorlások, technikázás sokat segített a helyes akadályleküzdési technikák végrehajtásában, de mint mindig, tanultam is: melyik akadályok gyakorlására kell fókuszálni a jövőben, hol kell még erősödni. De egyben örültem is, hisz volt olyan mumus akadály, aminek a leküzdéséhez ismét sikerült egy kicsit közelebb kerülni. Szuper kis hajtós verseny volt, a szokásos jó . már-már családias - hangulatban :-) A hangulatot külön tetézte, hogy az egyéni korosztályos helyezéseim mellett a csapatom (GaborTeam) a csapatversenyben is a dobogó különböző fokaira állhatott. 

Jövőre Veletek ugyanitt!


Beszámoló: Maklári-Papp Judit
Fotók: weekendwarriors.hu