DragonRace Ice - 2020.02.22.@Nyírbátor

Szívesen jövünk a nyári verzióra is!

vendég / 2020.02.25.



OCR-es barátaink tanácsára, és mert megszerettem a téli versenyeket szombaton ellátogattunk a nyírbátori rendezésű Dragon Race Dragon Ice verziójára, ami végül minden volt, csak téli nem... A szervezők versenyhelyszínnek a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt valamint a termált körülvevő erdőt választották, ami már önmagában jópofa volt szerintem, főleg, hogy az akadályok egy része is a meleg víz fölött, vagy éppen benne zajlott. Éppen ennek jó híre vonzott ide minket is, és azt kell mondjam egyáltalán nem csalódtam, sőt…

5 km +, Pro-kategóriában indultam, ami szigorúbb szabályokkal és korcsoport nélküli értékeléssel (abszolút díjazás) járt. A kedvenc, 12-es rajtszámos indulás mindenképpen jó kezdetnek bizonyult.


 

Egy gyors integetés a drónnak és már el is lőtték a rajtunkat, majd egy perc múlva már gumival a vállamon futhattam körbe a 2 km-es Szénaréti tavat. A paintball lövészet után gyorsan kimerítették a nyuszis ötleteiket a szervezők. A gumival összekötözött lábaink mozgását a kezünkben zavaró gumiabroncs, az emelkedő és a háló alatt kúszás nehezítette meg. A hosszabb technikás, kanyargós, „koncentrálj, különben eltévedsz” futós szakaszt egy nagy körös húzós feladat lassított le, majd gumikból készült mászófal, kötélmászás, mielőtt beléptünk a lovarda területére. Itt a puzzle majdnem, a hosszú, egyenes, de alsó rögzítés nélküli rúdmászás teljes egészében kifogott rajtam, ezért a díjugratásra használatos akadályokat lóként ugrattam át én is, majd vágtáztam kifelé, hogy ismét nagyobb előnyt szerezzek magamnak. Palánkok után OCR stílusú alatta-felette és összetett multirig következett, amiben gerenda, vas váz és gumiabroncsos kapaszkodók is jelen voltak, egy nagyon ötletes és egyedi tervezésű akadályt alkotva. Az egyensúlyozások után érkeztünk a „fesztivál területre”, ahol az ügyességünk, az erősségünk és a háziasságunk is megmérettetett. A fordított, nehezített A-monkey után jött számomra a rémálom, a fafűrészelés. A fene se gondolta volna, hogy ebben ilyen lassú és ügyetlen vagyok, be is ért a második helyen futó versenytársam, de a lajhár, a kukoricamorzsolás és a sikeresen teljesített OCR szett után egyenes út vezetett a meleg vizes fürdőn át az első helyezést jelentő célkapuba.



 

Csak dicsérni tudok: ezek a szívvel lélekkel készült, házias, kedves kis versenyek az egyik legjobban szervezettek, tele csupa -csupa kiváló ötlettel, akadállyal, egyediséggel, szeretettel.

Hab a tortán, hogy a verseny után isteni finom leves, forralt bor, finomságok tették egésszé a napot, és bár mi nem tudtunk sokáig maradni, egész nap lehetett volna a termálban regenerálódni. Köszönjük a Dragon Race Team-nek ezt a kicsit sem szokványos, cseppet sem unalmas, nagyszerű versenyt! Szívesen jövünk a nyári verzióra is! 


4.4/5


Akadályok nehézsége: 3 

Akadályok minősége: 5

Akadályok ötletessége: 5 

Akadályok száma / táv hossza: 4,5 

Terep nehézsége: 3

Pályarajz: 5

Hangulat a fesztivál területen: 5

Infrastruktúra (WC, fürdő stb): 5 

Regisztráció és ügyintézés: 5 

Online jelenlét (facebbok oldal,  instagram profil, weboldal): 5  

Kommunikáció: 5 

 

Beszámoló: Dr. Szabó Veronika
Fotók: Tóth József Figura (további fotók itt)