Megéri a fáradtságot, a cél mindig nemes

Interjú a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny egyik főszervezőjével

Sebők Szabolcs / 2020.08.26.


Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával



OCR Mag.: A Covid-19 helyzet miatt várható volt, hogy összetorlódnak a bulik, de a szept 5-e így is húzósra sikerült. Mennyire érzitek ezt a bőrötökön? 
B.V.: Érezni érezzük, leginkább a bizonytalanság volt rossz az év első felében, illetve az emberek sem ugrottak neki a nevezéseknek rögtön. De mi mindig bíztunk benne, pozitívan álltunk hozzá, hogy meg fogjuk tudni tartani, így készültünk végig. 

Az eseményre készülünk sok fertőtlenítővel, illetve a programokat is megfelelő távolságra rakjuk egymástól, szerencsére lesz helyünk bőven a fesztiválterületen, tartjuk az 500 fős limitet. Hiszen az egészség az első! 

Mennyi indulóra számítasz?
Hasonlóan számolunk az indulókkal mint az elmúlt két évben is, családiasan 160-170 fő körül, plusz a kísérők. Reméljük sokan eljönnek a versenyre és mellette a kiegészítő sport és további programokra. :) 

Az előkészítő munkák hogy állnak?
Nagy erőkkel dolgozunk a háttérben, itt vagyunk a finishben, mivel 3. alkalommal rendezzük meg a jótékonysági versenyt, ezért kicsit már rutinosabbak vagyunk, de mindig készülünk valamilyen újítással, ami miatt van kihívás bőven, így munkánk is vele. 

Helyszíni nevezésre lesz lehetőség?
Igen lesz, korlátozott számban, de gondolunk azokra akik augusztus 31-i nevezési határidőről esetleg lemaradnak. 


Milyen újdonságokkal készültök? 
Idén több távval készülünk, tehát nem csak rutinos versenyzőkre számítunk, hanem azokra is akik még csak kacérkodnak a kihívással, de nem szeretnének  egyből egy hosszabb távra jelentkezni. Emellett pedig 4 fős csapat nevezéseket is várunk, kiváló alkalom kipróbálni hogyan lehet együtt teljesíteni egy pályát kisebb csapatban, egymásra figyelve. ;) A fesztivál területen is készülünk egy rövid pályával azok számára akik kedvet kapnak egy kis extra kihíváshoz. Kísérők, nézők és versenyzők a Palóc Tusa keretében tehetik próbára magukat rövidtávú pályánkon. A pályát leggyorsabban teljesítőket díjazzuk is. :) 

A kerekesszékes verseny sem marad el, gondolom? - Nem bizony, készülünk nekik is egy tavalyihoz hasonló kihívással! :) Olyan élmény volt, mind nézőnek/szervezőnek, mind résztvevőnek, amit kár lenne kihagyni/elhagyni. 

Ebben az évben milyen szervezet számára megy a gyűjtés? Ezt el lehet árulni? 
Erre már a logónk is utalt, illetve az érem is ezt az irányt mutatja, hisz puzzle mintás lesz. Idén a Salgótarján és környéki autista embertársaink segítése a cél, az Abigél Közhasznú Egyesületen keresztül.  A cél hatalmas és elkél a segítség! 

A pálya és az akadályok tekintetében mit lehet előre elmondanod? 
Hasonló akadályokra lehet számítani, mint az előző években, a pálya viszont most kicsit más irányba megy majd.Szokás szerint többet nem szeretnénk elárulni, legyen ez meglepetés, egy biztos, hogy egy gyönyörű környéken fognak küzdeni a versenyzőink. 


Gyerekfutamok is lesznek? 
A kisebbekre is gondolunk, igen, nem csak kiegészítő programokkal, mint arcfestés, gokart vagy lovaglás, de délután gyermek futamot is tartunk, külön a kisebbeknek és a nagyobbaknak. 

Egész sok feladat ez így egy napi eseményre. Nagyságrendileg mennyi meló van ebben az egy napban? Számoltátok valaha? 
Húú, 13 ember (a Palóc Roham önkéntesen működő csapata)  előzetes, aznapi és utómunkáját, valamint a helyszínen segítő önkéntesek munkáját nem lehet számokban mérni. Sok feladat van és rengeteg segítség szükséges egy ilyen jellegű esemény lebonyolításához, de nagyon szerencsések vagyunk, mert sokan állnak mellénk és csatlakoznak hozzánk aznap.  Sokan támogatnak minket, amiért nem lehetünk elég hálásak! De megéri a fáradtságot, a cél mindig nemes! :)