Brutálfutás 10.0

Öröm a tizediken!

Veiger Gábor / 2021.09.17.

Izgatottam indultam el otthonról, mert ez a kedvenc versenyem minden évben. Tudtam, hogy sok kacagás és malackodás vár rám.



Megérkeztünk a nyáregyházi MotoCross pálya parkolójába, gyorsan átvettük a chipet, felrajzolták a kezünkre a rajtszámot, csomagleadás mindez 10 perc alatt és mehettünk is rajtba. A szervezők idegeskedés és sorbaállás mentes versenyt ígértek, hát mit ne mondjak sikerült tökélyre fejleszteni.


Amíg vártunk a futamunkra jobbnál jobb zenék és a speaker fantasztikus humora szórakoztatott minket. Itt hívták fel a figyelmünket, hogy mindenki jobban jár, ha nem a kedvenc estélyijében indul neki a távnak. Vajon mire célozhattak? 😊


A startban cipő nélkül kell indulni, a motorokat is indító csapó és az indulást jelző sípszó után lehet felvenni őket, meg is lett közepesen lassan ez a cipőfelvétel, majd irány a pálya. Az akadályokról fényképes, videós bemutatót küldtek ki előre a szervezők, de bevallom én nem nagyon nézegettem őket, sokkal izgalmasabb helyszínen találkozni velük. Felette alatt akadályok, katonai háló és szögesdrót alatt kúszás, gumiban futás, vizesgödrök, szalmabála mászás és a személyes kedvencem a csúszda várt minden indulóra és persze sár, sár és sár mindenhol amerre a szem ellát. Sok mosógép fog felsírni az elkövetkező napokban.


Egyértelműen a szórakoztatásra megy ki a játék és nem a minél nehezebben végrehajtandó akadályokra. Az tébolyt csak tetézi azon fanatikusok jelenléte, akik nem restek jelmezbe, öltönybe, tütükében netán fecskében elindulni, hogy még jobban átadhassák magukat az élvezeteknek.


A 7 km-es pálya felépítése először egy futókör aztán brutálkör, erdő és megint egy brutálkör következett. Sorban tisztaság, malacság, egy kis erdei felfrissülés majd újabb adag dagonya. A vízzel való fukarkodással biztosan nem vádolhatóak a szervezők. Több ponton is folyamatos locsolással tartották szinten a talajnedvesség tartalmát. Nem mellesleg az extra hűtés kimondottan jót tett a napégette testünknek.


A célban megkaptuk az egyedi malackás érmet és befutó csomagba pakolt sok finomságot. A szervezők gondoltak a gyerekekre és azokra is, akik csak rövidebb távot tudnak teljesíteni, számukra reggel indítottak 2,3 km-es futamokat.


Tusolásra és öltözésre is volt kialakított sátor, itt le tudtuk mosni a pár kilónyi földet, ami ránk ragadt, ennek ellenére haza is sikerült csempészni a sokat látott talajból.


Ajánlom mindenkinek, aki szórakozásra, vagy csak megőrülésre vágyik 😊



Beszámoló: Csányi Katalin

Fotók: Brutálfutás 10.0 Facebook