Északi vihar a déli végeken

Bemutatkozik a NorthStorm

Veiger Gábor / 2023.05.10.


Először is, mutatkozzatok be kérlek, kik vagytok ti?

A csapat 2020-ban alakult és jelenleg 20 tagot számlál. A „Skyrunners” nevet azért választottuk, mert többen közülünk ejtőernyőzéssel is foglalkoznak, valamint terep-akadályfutásban is jeleskednek.




Honnan jött az ötlet, hogy versenyt szervezzetek?

Az ötlet csapatunk egyik tagja fejéből pattant ki, egyik verseny után, amikor együtt ünnepeltük a sikeresen teljesített távot. Mivel 3 év alatt szinte minden terepakadályfutó versenyen részt vettünk, úgy gondoltuk, megszervezzük a mienkét is, itt a Vajdaságban.


A helyszín a Palicsi-tó partja. Fürdőruhát hozzunk? Lesz vizes/tóban mártózós akadály?

Igen, a pálya a Palicsi-tó körül fog vezetni, a táj gyönyörű lesz. Terveztünk vízben mártózós akadályt, de engedélyt nem kaptunk rá, viszont mindenképpen lesz vizes akadály, csúszás, mászás, tehát senki sem marad szárazon.


A távot 13km-re írjátok. Többkörös verseny vagy minden métert csak egyszer tehetünk meg?

Ez egy 13 km-es kör, a Nagyterasztól indul a verseny, elhaladva a női strand mellett, végig a tóparton, majd a férfi strandot követően a cél ismét a Nagyteraszhoz vezet.


Milyen akadályokra számíthatunk nálatok, lévén elég sík a terep.

Emiatt legalább 30 akadályt tervezünk, amelyek még mindig tervezés alatt vannak. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy mindenki élvezze a versenyt, kihívás legyen benne, emlékezetes legyen. Magas falak, állványok, cipelős és húzós akadályok, célba dobás, kúszás, mászás, egyensúly és persze vizes akadály.


Milyen kísérőprogramokat nyújtotok, illetve a verseny után milyen lehetőségek vannak az idelátogatók részére?

A verseny után ebéddel vendégeljük meg a résztvevőket, valamint este egy fergeteges bulira várjuk nemcsak a résztvevőket, hanem a kísérőiket is. Gyerekekre is gondoltunk, lesz játszóház a számukra, ahol a kicsik szórakozhatnak verseny ideje alatt. Palics egy igen közkedvelt turisztikai látványosság, ami még érdekesebbé teszi, hogy a helyszínen található a Palicsi Állatkert, így azok számára, akik részt vesznek a versenyen, ingyenes belépőt is biztosítunk. Maradni is érdemes lesz, mert másnap Szabadka város nevezetességeit is megtekinthetik az ide látogatók. Ehhez is biztosítunk idegenvezetőt, valamint ingyenes belépőket.

Tehát érdemes ellátogatni hozzánk szeptember 30-án, mert unatkozni biztosan nem fognak! Akik pedig a leggyorsabbak és legügyesebbek lesznek, nem mennek el üres kézzel, hiszen értékes nyereményekkel is készülünk. Pénznyeremény lesz az első 3 férfi és női befutónak, korosztályos nyerteseink értékes ajándékokat kapnak, valamint a csapatban indulókat is díjazni fogjuk.

Kövessetek bennünket Instagramon:

https://www.instagram.com/northstorm_ocr/

és jelentkezzetek a versenyre minél előbb, hogy ne maradjatok le a kedvezményes árainkról!

https://trka.rs/events/408/

Kezdjétek a felkészülést, várunk benneteket szeretettel!