Szenzációsan mutatkozott be az első Hard Dog Race

Sebők Szabolcs / 2016.10.05.

hdr-tj13.jpg

Az elmúlt hétvégén, tudjátok, a Szuperhétvégén mutatkozott be az akadályversenyek palettáján újítóként fellépő Hard Dog Race. Előzetesen azt tudjuk mondani az olvasott vélemények alapján, hogy a HDR alaposan bekezdett és simán feladta önmagának a leckét a jövőre nézve. Mielőtt azonban holnap egy beszámolóval érkeznénk, szeretnénk a versenyről néhány száraznak tűnő adatkupacot idetenni. 156 induló páros (egy kutya, egy gazdi), 5 csapat (6 fős). 450-500 néző a piliscsévi motorcross pályán. Mindezt támogatta 80 fős rendező gárda, köztük 4 állatorvossal. A pályát 48 óra alatt pakolták össze, közel másfél tonna acél és alumínum felhasználásával. A verseny után összesen 29 nyereményt osztottak ki, nagyjából 1 millió forint értékben.
A legtávolabbi versenyzők egészen Zágrábból érkeztek a versenyre. Volt egy lánykérés és egy kutyus örökbefogadása is. Nem tudom, hogy mit lehetett volna még beletenni ebbe a napba?

Púza Andris kitartását dicséri, hogy míg az első csapat elrajtolhatott, azt közel két éves megfeszített előkészítő munka előzte meg.