Titánnak lenni nem nyugdíjas állás!

Interjú Ulrich Gábor csapatfőnökkel

Sebők Szabolcs / 2020.01.29.


Tavaly év végén azt látni, hogy valami készülődik kis hazánkban, ami talán a jelenlegi állóvízbe kavicsot dobhat. Ez volt a Titans of Hungary megalakulásának első napjaiban, aztán ahogy teltek a hetek, inkább az körvonalazódott, hogy nem kavics az, hanem egy bazi kőtömb. Jól csengő nevek és arcok a hazai OCR színtérről csapatba szerveződnek, de miért? Ezekről kérdeztük a Titánok csapatfőnökét, Ulrich Gábort.


A ‘19-es év végén kezdett az én facebook falam visszatérő vendége lenni a Titans Of Hungary oldal. Segíts, kérlek röviden, hogy tényleg, akkor most miről is van itt szó?

Ulrich Gábor: Röviden, amatőr sportolók felkarolása a cél, akik potenciálisan helyt tudnak állni és komoly eredményeket el tudnak érni hazai és külföldi versenyeken. Komoly támogatásban tudjuk részesíteni őket, hogy nekik “csak” a sporttal kelljen foglalkozniuk. Amúgy a szervezés kezdete már szeptember környékére nyúlik vissza,  akkor vált megvalósíthatóvá az, ami még csak egy gondolat volt. 

Tehát egy sportegyesület, ami versenyeket fog szervezni?

Nem, ez egy profi menedzsmenttel ellátott versenyistálló, ami nem baráti alapon működik, hanem teljesítmény centrikus és komoly versenyzői szerződések készülnek. Titánnak lenni nem nyugdíjas állás! A Titánok nem fognak versenyt szervezni. Párhuzamosan a csapattal alakul az egyesületünk is.

Milyen szakágakban fog az egyesület versenyzőket indítani?

Az egyesület célja, hogy összehozza a futó társadalmat, legyen az akadályfutás, terep vagy utcai futás. Egyesületünkben külön szakágat képviselnek, de ezeknél is, akik az átlagnál többet áldoznak és eredmény centrikusak náluk is megalakulnak a terep illetve utcai futó Titánok. A terepfutó Titánokat Kohán Balázs irányítja , az aszfalt szakosztályt pedig Tóth Tamás (Watchman) kormányozza. Negyedik szakágunk pedig a canicross [amikor kutya és ember összekötve együtt fut -  a szerk.], itt is Tomi viszi a szervező szerepet.  


Miben lesz más a Titans, mint a többi hazai csapat, egyesület?

Próbáljuk magas színvonalon vinni a napi teendőket, igyekszünk megadni a módját a legapróbb részletekig. Komoly szakmai csapat segíti a versenyzőinket, természetesen ezek sem baráti alapon működnek.

Ó, tehát egy professzionális csapatként működnétek!?

Pontosan így van!

Azt már láthattuk, hogy megkezdtétek a tagok bemutatását. Hány fővel indultok?

Igen, most mikor készül az interjú értünk a végére. OCR szakágban 19 Titánnal indulunk, ehhez jönnek még majd a terep illetve az utcai szakágból...


Ez egy fix létszám, vagy tervezitek az istálló bővítését? Milyen tényezők befolyásolják az bővítést?

Ez egyelőre a maximalizált létszám, csatlakozni csak akkor lehet, ha üresedés van. A bővítésnek egyetlen egy dolog szab határt és az az anyagi háttér. Nem fogunk bele menni üres ígérgetésekbe, addig nyújtózunk amíg ér a takaró.

Mi az, amit a Titans adni tud egy oda leigazoló futó számára?

A legfontosabb, a csapat illetve az egyesület anyagi támogatást nyújt a versenyzőknek álmaik eléréséhez, viszont kő kemény elvárások vannak feléjük. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy teljesítmény alapon működünk és itt vissza is csatolnék a nyugdíjas állásra.

És ezért mit vár el a Titans a versenyzőtől?

Lojalitást, eredményeket és társadalmi közösség vállalást.

Milyen célkitűzéseitek vannak 2020-ra?

Ez lesz a csapat első éve. Nem akarunk elrugaszkodni messze a földtől, a lehető legtöbb versenyen részvétel és tisztességes helytállás. Azért az első tízben jó volna benne lenni mind abszolútban mind korosztályos kategóriákban.


Oké-oké, és reálisan?

Reálisan??? Egy Magyar bajnoki cím jól jönne és nem titkolt tervünk, egy kiemelkedő nemzetközi versenyen is aranyat szerezni több kategóriában. De a lényeg, hogy sérülés mentesen menjen le az év és szerezzünk minél több tapasztalatot.

Beszéltünk itt terepfutásról, OCR-ről. Az egyesület tervezi, hogy betagozódik a szakági szövetségek alá? Gondolok itt speciálisan az OCR-re hazai színtéren a TEFUTSZ alá?

Természetesen igen, minden olyan szövetséghez tartozni fogunk, amilyen szakágban versenyzőink megkívánják.


Mi lesz az első verseny, ahol már láthatunk Titans mezben száguldó futókat?

Szervezés alatt, ez még maradjon egyelőre titok. Kövessétek a Titans Of Hungary oldalát a facebookon és az Instagramon, itt minden aktuális információ a rendelkezésetekre fog állni. Köszönjük szépen a felénk áradó pozitív gondolatokat és igyekszünk rászolgálni a bizalomra. 

Továbbá sok szeretettel várunk mindenkit az egyesületünkben, ami egyben feltétele annak, hogy egyszer Titán lehessen belőled! Keressetek minket Facebookon, ahol hamarosan minden információt megkaptok tőlünk a csatlakozási lehetőségről.