"Célunk, hogy mindenki jól érezze magát"

Interjú Maklári Gergellyel, a Mad Man Race főszervezőjével

Sebők Szabolcs / 2020.07.24.


Hétvégén debütál Dombrádon, az ország keleti csücskében a Mad Man Race versenysorozat, ez alkalomból kérdeztük az előkészületek miatt igencsak elfoglalt szervezőket néhány részlettel kapcsolatban. Maklári Gergely főszervező válaszolt kérdéseinkre.


OCR Mag.: Dombrád. Őszinte leszek. Keresnem kellett, hogy merre van. Következő meglepi, hogy talán nem volt messzebb Budapesttől verseny, mint a Tiétek. Eleve a keleti régióra céloztok, vagy azért lesz jelentkező messzebbről is?

M. G.: Fő célunk, hogy a keleti régió felpezsdüljön és egy újabb versennyel legyen gazdagabb. Számítottunk rá, hogy messzebbről is eljönnek, de arra nem, hogy például Szegedről is érkeznek hozzánk. 

Ha jól emlékszem, egy edzés megosztós facebook csoporttal kezdtetek, amikor még talán ki sem volt írva a verseny. Tudatos stratégia volt ez, vagy menet közben alakult ez versennyé? 

Elsődleges célunk az volt, hogy egy sportos közösséget hozzunk létre azáltal, hogy megosztják egymással eredményeiket, edzésterveiket, illetve a mi általunk létrehozott kihívásokban vegyenek részt (10K challenge). Erre a közösségre építettük rá az eseményt..

És hogy sikerült? Mennyi nevezőnél jártok? 

A vártnál is jobban sikerült. Első verseny révén tökéletesen elégedettek lettünk volna körülbelül 100 fő nevezővel, de a végén 340 fővel büszkélkedhetünk.


Mesélj nekünk kérlek egy kicsit a környékről? Milyen őrült pályát fogunk találni nálatok? 

A pálya Dombrádon a Tisza-parton található,a helyi fesztiválközpont területén. A rendezvény nagy része a központban fog lebonyolódni, de lesznek akadályok a gáton, az erdőben, egy paintball pályán, valamint a Tisza partján. A pálya hossza több, mint 5 km, 20 + akadály.

És persze a legfontosabb: milyen akadályokkal készültök? Saját fejlesztésű építményekben gondolkodtok, vagy a jól megszokott elemekből építkeztek?

Az akadályokat a minimalizmus jegyében készítettük el, valamint a hely adottságait kihasználva találtuk ki a feladatokat.Emellett jelen lesznek komolyabb akadályok is, mint például: majomlétra, palánkok, gumifal, mászókeret, gerendán átfordulás.

A verseny mottója: “Légy újra gyerek”. Akkor igazából egy fun-run jellegű versenyre számítsunk? 

Célunk, hogy mindenki jól érezze magát, valamint az olyan versenyzők is jól teljesítsenek, akik még jártasak az akadályfutás világában, ugyanakkor szeretnének kilépni a komfortzónájukból, és teljesíteni egy olyan pályát, amiről a minden napi életük során nem találkoznak, de ami a legfontosabb.

Jönnek olyan futók is, akik a legerősebb pályákon edződtek. Őket hogyan szeretnétek kiszolgálni?

Lesznek nehéz feladatok, és lesznek olyanok, ahol a kitartásukra lesz szükségük a versenyzőknek, de ami a lényeg, nálunk meg kell szenvedni az éremért. Gondoltunk az erősebb futókra is, számukra is tartogat a pálya kihívást.


Nemrég a befutó érem egy példányát is megmutattátok a közönségnek. Ti egy kézműves fa kompozícióban gondolkodtatok. Mesélj kérlek kicsit bővebben a készítés folyamatáról.

Mindenképpen olyan éremben gondolkodtunk, ami az eddigi versenyeken nem volt jellemző, valamint az egyediségre törekedtünk. Így született meg a fa kompozíció a logónkkal. Egyedisége abban rejlik, hogy minden érmet a családom tagjai készítettek saját kézzel, egyesével. 

Mi jót találnak még a versenyzők a rajt/befutó csomagban?

A rajtcsomag tartalmazza a chipes időmérőt, illetve pólót azok számára, akik megigényelték. A befutó csomag nálunk inkább befutó asztalnak nevezhető, hiszen a versenyzők maguknak választják ki, ami kedvükre való (üdítő, ásványvíz, banán, alma, barack, görögdinnye, sárgadinnye, ropogtatni való, szőlőcukor, műzli szelet)