(ne) Maradj otthon!

Veiger Gábor / 2021.01.25.

(forrás: Predator Race)

Mit meg nem adnánk, ha újból segítő … kezet nyújthatnánk egy versenyársunknak a rámpán. Még sajnos nem.

Frissítés 2021.02.06:
- rendkívüli jogrend meghosszabbítva március 1-ig
- Dragon Race Virtual


Akit érdekel, mikor lesz már vége ennek a vírus őrületnek, bezártságnak, bizonyára ellátogatott már a kormány hivatalos oldalára, a https://koronavirus.gov.hu/aktualis -ra, de legalábbis hallott már róla. Amennyiben még nem, tájékozódjatok innen, ez biztosan autentikus forrás! A poént nem szeretnénk lelőni, egyenlőre március 1 a legújabb határidő. Ezért összeállítottunk egy kis túlélő csomagot nektek, reméljük találtok benne hasznos információt.

Amennyiben meglátogattad a fentebb nevezett portált és képes voltál továbblépni az első sorok semmitmondó parasztvakításain, néhol használható adatra is bukkanhattál:

„védelmi intézkedéseket a kormány február 1-ig meghosszabbította, és január végi ülésén várhatóan ismét meghosszabbítja”

Ez nem túl jó hír és bizonyára mindenki kívülről fújja már, mit nem lehet csinálni, de lássuk azokat a lehetőségeket, amik továbbra is rendelkezésünkre állnak.

„Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.” – tehát nem fogunk fuldokolni a maszkban, hegymenet közben vagy szabadon gyakorolhatjuk a muscle-up-ot a közeli streetworkout parkban.  

„Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett.”

„A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.” – Itt a lényeg a „versenyszerűen sportoló” szókapcsolaton van. Ennek definíciója: Versenyszerűen sportoló az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr vagy hivatásos sportoló. Erre visszatérünk nemsokára.

Röviden és tömören: normál esetben reggel 5 és este 8 között bátran futhatunk a szabadban, erősíthetünk a kondiparkokban.

Számomra elég unalmas a tét nélküli szaladgálás (bocs, ha neked nem, de át kell kötnöm a mondandót a következő témára). Erre jelenthetnek megoldást a különböző „virtuális” futások. Itt persze nem azt értem, hogy ülsz a technika előtt otthon a kényelmes kanapédban és nézed, ahogyan kedvenc szuperhősöd rója a köröket, hanem igazi izzadsággal járó munkáról lesz szó.

Mielőtt beütnéd a böngészőbe ezt a varázsigét és elárasztana az összes közösségi médiás platform mindenféle misztikus névvel ellátott reklámmal, vess egy pillantást a mi listánkra, melyben a jelenleg futó összes magyar OCR-hez köthető lehetőséget összeszedtük.

A BakonyRun csapata még tavaly (de régen is volt) indította útjára a „BakonyRUN - Immuno Energy Virtual” nevű projectet. Itt a Bakonyban megtalálható települések közötti távot kell teljesíteni és igazolni. Elég széles a paletta, 1,7 km-től egészen 33,3 km-es távolságig, ami azt jelenti mindenki megtalálja az igényének megfelelő szakaszt, a terepet pedig szabadon megválaszthatja. A befizetett összegért járó jutalom is elég impozáns, érem, italok és egyéb ajándéktárgyak. Nevezéseddel jótékonykodhatsz is, 500Ft a VB Ambulace Hungary számára továbbítódik.
Link: https://www.facebook.com/events/2864534180537941/

Az „ExtremeRush - Virtual Run” bulijára fábruár 10-ig nevezhettek. Ebben az esetben 2,9 km-től egészen az 50-ig tart a határ. Természetesen ezt is bizonyítani kell, cserébe érem és 10% kedvezmény üti a markod a következő rendezvényük árából. Azaz, ha mindenképpen ellátogatnál Tápióbicskére május elején, ezt a futást neked találták ki. Így elég kedvezményesen lóghat a faladon 2 darab varacskos disznó fejet ábrázoló érem.
Link:
https://www.facebook.com/events/764877880767412

Nem új kezdeményezés az Extreme Trail Hungary Sportegyesület egyedi ötlete, ám annál technikásabb. Már megrendezett versenyeik, szám szerint 15, útvonalát járhatod be, azoknak GPX adataik alapján. Ehhez már csak egy olyan kütyüre van szükséged (óra, GPS) ami értelmezni is tudja a koordinátákat és te is szívesen viszed magaddal az útra. Az adott táv adott érmét kaphatod meg sikeres teljesítésért.
Link:
http://extremetrail.hu/oldal/9/dokumentumok

Elég nagyszabású, de kötöttpályás ötletnek néz ki a jelenleg is épülő Pilistúra sorozat, melyben különböző távokat és útvonalakat kell megtenni a Pilisben. Mindeközben QR kódokat kell beolvasni és máris kezdődhet az érem vagy oklevél gyűjtés. Ha mindezt futva teszitek akkor már valóban kimozdultatok a szigorúan vett konfortzónából.
Link:
https://www.facebook.com/groups/pilisturakozosseg

A Dragon Race SE csapata sem maradhat ki a mókából! Dragon Ice - SINGLE Race egyik opciója, hogy teljesítsd a távot EGYÉNILEG, készítsd el és mutasd be a megadott fotókat és vedd át a befutó csomagodat az év bármely napján a varázslatos Sárkány Wellness és Gyógyfürdő környékén erdei terepen.
Link: https://www.facebook.com/events/169971097901542

Amennyiben nem tudtunk neked újat mondani, akkor nagy király vagy, jár a pacsi!

Az első konditerem bezárás alkalmával, már elmorzsoltunk egy-egy könnycseppet, amiért meg kellett válnunk kedvenc fekve nyomó keretünktől, kihasználatlanul kellett hagynunk kedvenc lábgépétünket, vagy meg kellett szakítanunk kézi súlyzós fejlődésünket, nyak mögé engedés versenyszámban. Erre most van megoldás! Az idevágó varázsszó: „Versenyszerűen sportoló”.

A Kormányrendelet által szabályozott tiltó, illetve korlátozó rendelkezések alóli kivételek során a versenyszerűen sportoló megfogalmazás több alkalommal is szerepel. A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott:

– edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,
– edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából,
– edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

Most már érted miért lehet az, hogy kedvenc edzőtermedben miért vannak mégis emberek és koptathatják az oly megszokott súlyokat, te meg nem?Irány versenysportolónak lenni. Ehhez nincs más dolgod, mint csatlakozni egy Sportegyesülethez, jól kivizsgáltatni magad egy sportorvossal és átvenni az erről szóló igazolást. Természetesen azt is bizonyítanod kell a közeg felé, hogy nem véletlen mászkálsz joggingban este fél 10-kor a kihalt utcán. Ezért igazolást is kapsz majd. Figyelem! Van, ahol egész évre adják ki az engedélyt, a jelentkezés határideje pedig: február 1.!

Természetesen mi is tudatában vagyunk annak, hogy mennyire fifikás egy nép a magyar, ezért kérünk titeket, a kiváltott engedélyt arra használjátok amire ki is adták. Egy ping-pong egyesületi tagként ne balettra járjatok, mert egy ellenőrzés alkalmával igen kellemetlen következményekre számíthattok!

Abban az esetben, ha mégis inkább otthonról égetnéd a zsírt, ajánljuk magunkat. Az OCR magazin és partnerei számotokra készült, bővülő sorozatával, melyet bármikor visszanézhettek és átélhettek, ha meglátogatjátok Youtube csatornánkat: https://www.youtube.com/playlist?list=PLdkqjdeDQaAftJBAI7XZA-BH28NdimSgN

Figyelem! A cikk a 2021.01.25-i állapotok alapján íródott! Igyekszünk frissen tartani, de kérünk titeket, MINDIG tájékozódjatok!