Így edzetek Ti!

HOCRA - Versenyszimulációs edzéssorozat

Veiger Gábor / 2021.05.16.

2021-ben sem nyitottak még ki a bélyeggyűjtő szakkörök, a lutra albumjaink is tele vannak, nekünk is új gyűjtőszenvedély után kellett nézni. Mivel a színesfém és rongy businessben már telített a piac, nem maradt más számunkra, mint az éremgyűjtés. Pont kapóra jött a HOCRA szárnyai alatt létrejött „Versenyszimulációs edzéssorozat” a maga öt állomásával. Az ugyebár öt fityegő barátok közt is.
Igazán elnézést kérünk a harmatgyenge bevezetésért, mi sem nagyon adnánk hozzá a nevünket. Az igazság az, hogy utoljára szüzességünk elvesztésekor volt olyan, napokig letörölhetetlen önelégült vigyor az arcunkon, mint most, hogy újból valami nagyszerű dologban lehettünk benne.


Nehéz időkben az ember főzzön azzal, ami a piacon kapható. Házi versenyekből sorozat. Sorozatból örök emlékek. Bár nem ez fogja megváltoztatni a világot, de egy kicsit a sajátunkat igen és ha az idő megkoptatja is a részleteket, a tapasztalatok még hosszú ideig kisegítenek versenyről-versenyre.

Együtt mentünk a télből a nyárba. Dobtuk le a vastag kabátot és vettük egyre több hasznát a technikai ruházat nedvesség elvezető képességének. Beutaztuk a fél országot, hogy élvezzük a változatosságot, amit e sport adhat. Hajnalban keltünk és meggyötörtük magunkat egy fémdarabért. Hát normális?


Ahány helyszín annyiféleképpen tudtuk csillapítani fanatizmusunk nehezen szűnő szomjúságát. Harcoltunk az elemekkel, esőben, szélben, fullasztó napsütésben. Sorra döntöttük az akadályokat és dolgoztuk le a hosszú hónapokig tartó, bezártság okozta bágyadtságot, hogy minél előbb visszanyerjük régi fényünket. Megkönnyebbülve csipogtunk be a célba vagy fájdalmasan beláttuk, ide jobban fel kell készülni. Nekimentünk és vérünket adtuk a minden egyes méterért. Ellestük a technikákat és gyakran kiáltottuk: „Valakinek van ’ziája?”.


Az összefogás nemcsak a sorozatot adta, hanem a segítő kezeket is ha folyadékért könyörgött a szemünk vagy sebtapaszért állt görcsbe a tenyerünk.

  • Szerinted jövő hétig begyógyul?
  • Te mit kensz rá?
  • Hál’ Istennek a következő csak két hét múlva lesz.
  • Holnap tuti nem megyek edzeni.
  • Nincs már karom hozzá!

Ismerős mondatok? Már-már szállóigévé tette őket a sok ismétlés.

Laikusok számára is világossá vált mit is jelent az, ha egy szövetség felkarol egy sportágat. Például az érem mindkét oldalára lehet nyomni valami logot. De komolyan, amivel már akkor nyerünk, amikor még el sem indulunk az a szinkronizált koordináció, hogy életünk problémája ne az legyen, melyik rendezvényre nevezzünk, hanem az, hogy azt hogyan teljesítsük!


Elmondhatatlanul büszkék vagyunk arra, hogy mi is „ráakaszkodhattunk” a sorozatra. Több tízezres elérést, több ezer kattintást, több száz reakciót kiváltva belőletek élő és vágott videóink. Továbbra is azon leszünk, hogyha szenvedélyünk lángja kialudna, belerúgjunk egyet a hamuba és a legkisebb izzó parázsból is újra tüzet csiholjunk, beszámolóinkkal élményeitek memoárja legyünk.


Gratulálunk a teljesítőknek, a részlegesen teljesítőknek, azoknak a szervezeteknek, akik bár most nem vettek részt a programban, mégis buzdítottak a részvételre, mindannyian nyertesek vagytok!

Akik nélkül mi is csak szotyizgattunk volna hetekig:

GáborTEAM SE

MagyarFutósport Egyesület / Tibike pályája

ExtremeTrail Hungary Se

63.BázisSportegyesület

YakuzaFitness Szabadidő SE

HungarianOCR Association – HOCRA

Fotók:

Szőllősi Nóra Adrienn

Karaba Photography

Figura Photo