I. OCR edzőtábor és szakmai hétvége Mátraházán

4 nap, 11 edzés, 5 előadás

Veiger Gábor / 2022.03.20.


4 nap, 11 edzés, 5 előadás, egy lelkes, mindenre elszánt csapat és egy szuper helyszín a Mátrában – röviden így foglalhatnánk össze az I. OCR edzőtábor és szakmai hétvégét, ami 2022. március 3-6. között került megrendezésre a Mátraházi Edzőtáborban a Force Gym Budapest szervezésében.


Szombat reggel egy hengerezős, nyújtós átmozgatással kezdtük a napot. Többen már kissé fáradtan, fájó izmokkal érkeztek az első edzésére, nekik nem most kezdődött a tábor, mások aznap reggel, frissen csatlakoztak a csapathoz. A hatásos ébresztő után mindenki feltöltötte a szénhidrát raktáraiat és kiválasztottuk a délelőtti futás útvonalát.


Az edzők többféle útvonal tervet állítottak össze nekünk, mindenki kiválaszthatta az éppen aktuális edzettségi- és energiaszintjének megfelelőt, nekünk tényleg már csak egyetlen dolgunk maradt, hogy lehetőleg eltévedés nélkül teljesítsük a távot futva vagy akár túrázva.

Már jócskán dél körülire járt, mire mindenki visszatért a saját távjáról, egy gyors zuhany után az ebédlőben várt minket a sok finomság, hogy pótoljuk az elégetett kalóriákat. Az ebéd utáni pihenő közben tovább okosodtunk, meghívott előadónk Haris Éva, egészségügyi szaktanár, táplálkozási tanácsadó jóvoltából betekintést nyerhettünk a sporttáplálkozás tudományába. Rengeteg új infóval gazdagodtunk és azt hiszem sokan szembesültünk vele, hogy mennyire keveset tudunk egyes élelmiszerekről és táplálkozási formákról.


Az előadást követően, Rozsnyai Robi, a Naked Warriors Team edzője vezetett be minket a Krav maga világába és a segítségével elsajátíthattunk néhány önvédelmi gyakorlatot. Mostantól bátran elindulhatunk akár sötétedés után is egyedül futni :)


A délután hátralévő részében az akadályok kerültek fókuszba. Akár egy mini sprintet is letolhattunk a sportpályán, ha rendesen végig mentünk minden akadályon és a futást sem hanyagoltuk el. A Running Warriors szervezői jóvoltából mindenféle alkar és tenyér gyilkos építményt kipróbálhattunk, amit azok sem untak meg, akik mind a 4 napot becsületesen végig edzették, hiszen minden nap új fogások kerültek fel az állványra. Ha már alig maradt bőr a tenyerünkön gyakorolhattunk kötelet mászni, egyensúlyozni a slackline-on, fejleszthettük a lajhármászás technikánkat és természetesen nem hiányozhatott a dárdadobás és íjászat sem.  


Ezzel még nem ért véget a napunk, a svédasztalos vacsora után folytattuk a tanulást. Kormány Krisztián avatott be minket többek között a hidegterápia és az időszakos böjtölés előnyeibe és nehézségeibe. Meggyőzőnek bizonyult az előadása, azóta többen is kipróbáltuk az önfegyelem ezen fajtáját, valamint tervbe van egy balatoni merülés a közeljövőben.

Vasárnap, reggeli után a sportsérülésekről és rehabilitációról bővíthettük a tudásunkat, Kanyó Ildikó, sportrehabilitációs szakember jóvoltából. Az előadást követően, a szinte alapelemként beépített futással folytattuk a napot, ezúttal a Kékest vettük célba egy gyönyörű, panorámás útvonalon.  Ebéd után a csapat egy része haza indult, páran még ott maradtunk egy utolsó akadálygyakorlásra, kihasználva a hétvége utolsó perceit.


A sok fárasztó edzés ellenére egy ilyen hosszú hétvége hihetetlenül képes feltölteni energiával és motivációval. Mindannyian az élet különböző területeiről érkezünk, a sport szeretete összeköt minket és egy nagy családdá kovácsolódunk erre a pár napra.


Akik ott voltunk, szerintem mind megegyezhetünk abban, hogy alig várjuk a következő OCR edzőtábort.


Beszámoló: Ujvári Zsuzsanna

Fotók: Force Gym Budapest Facebook