Így edzetek Ti!

HOCRA - Versenyszimulációs edzéssorozat
Veiger Gábor / 2021.05.16.

2021-ben sem nyitottak még ki a bélyeggyűjtő szakkörök, a lutra albumjaink is tele vannak, nekünk is új gyűjtőszenvedély után kellett nézni. Mivel a színesfém és rongy businessben már telített a piac, nem maradt más számunkra, mint az éremgyűjtés. Pont kapóra jött a HOCRA szárnyai alatt létrejött „Versenyszimulációs edzéssorozat” a maga öt állomásával. Az ugyebár öt fityegő barátok közt is.


HOCRA versenyszimulációs-edzés sorozat

Összefogás a javából!
Veiger Gábor / 2021.03.11.

Mindenkit nagy izgalommal töltött el a hír, hogy a HOCRA égisze alatt tevékenykedő szervezetek egy eddig nem látott együttműködés keretén belül elindítottak egy edzéssorozatot, mely nem mellesleg éremesővel is kecsegtet. A versenyek hátteréről kérdeztük Rozina Tamást, a szövetség elnökségének tagját.


Dragon Ice - Single Race 2021.02.

Mint egy falat kenyér…
Veiger Gábor / 2021.03.01.

Nehéz idők kényszermegoldásokat szülnek. Találékonyságban pedig nem kell a szomszédba mennünk. Ha nem lehet a szokásos módon, majd lehet másképp, de az OCR nem vész el, csak átalakul.


(ne) Maradj otthon!

Veiger Gábor / 2021.01.25.

(forrás: Predator Race)
Mit meg nem adnánk, ha újból segítő … kezet nyújthatnánk egy versenyársunknak a rámpán. Még sajnos nem.Frissítés 2021.02.06:
- rendkívüli jogrend meghosszabbítva március 1-ig
- Dragon Race Virtual


Spartan European Championship Tenerife 2020 - villáminterjú

Az igazi kihívás!
Veiger Gábor / 2020.12.18.

Szikrázó napsütés, plusz 20+ Celsius fok, tengerpart. Ki ne vágyakozna el egy ilyen idilli helyszínre. Egyik lehetőség erre, ha elég sportos vagy és kvalifikációt szereztél a "Spartan European Championship Tenerife 2020"-ra. Igazán autentikus interjúalanyunk a spanyol színekben induló Ireneo Alfonso Jose Alcala y Souzas de Ranvez Pontechide de Arran y Malagas y Cabezan Musarras de Aparecies, Comte de Velas et de Miraguez, Marquis de Lomas et de Sebalda-t kérdeztük egyenesen a helyszínről.


Legenda születik - Lajos Kőszegi

Kitartás, akaraterő, szorgalom - példakép
Veiger Gábor / 2020.11.30.

Furcsa jelenséget fedezhetünk fel futó illetve OCR fesztiválterületeken, a pályán vagy egy akadály leküzdése során. Luji 70+ kora ellenére szégyeníti meg az évtizedes hátrányban lévő fiatalokat is és lankadatlan tapossa a kilométereket példát mutatva mindannyiunk számára. Otthonában fogadott minket, hogy pályafutásáról, élményeiről meséljen "pár" mondatban.


Spartan, szerelem első látásra @Veszprém Honor Race

Szuper beszámoló egy Superről
Veiger Gábor / 2020.11.16.

Párommal, Renivel régóta futunk, de a Spartan versenyekbe csak idén kóstoltunk bele. A veszprémi Sprint lett volna áprilisban az első, ha a járványhelyzet nem szól közbe. Így az orfűi rendezvényen estünk át a tűzkeresztségen, majd még a nyáron egy csehországi Supert teljesítettünk. Szerettünk volna még több megmérettetésen is indulni, pl. Beasten is, de sajnos idén nem jött össze. Épp ezért nagyon vártuk már ezt a speciális veszprémi eseményt.


Margitics Zoltánnal - a Dragon sorozat és ami mögötte van

Challenge - az új formátum
Veiger Gábor / 2020.11.13.


Először is köszönöm, hogy időt szakítasz ránk! Nem indult túl jól a mai napom. Reggel olyan üzenetre ébredtem, hogy egy januárra tervezett rendezvény a járvány miatt elmarad (ezzel kapcsolatban még kérdezek). Pakoltunk össze, hogy induljunk Nyíregyházára rokonlátogatóba, mikor Sebők Szabi jelzett, hogy Ti nem eresztenétek el a decembert és most itt állunk a nyírbátori Sárkány Wellness & Gyógyfürdő előtt, Margitics Zoltánnal , a Dragon „sorozat” főszervezőjével, aki mesél az egyesületükről, versenyeikről és volt olyan kedves és körbe kalauzolt a főbb helyszíneiken is. Ennek a látogatásnak a lenyomatát olvashatjátok alant.


Spartan Sprint & Super Honor Race, 2020.11.07-08. @ Veszprém

"Just find to execuse to win, keep going"
Sebők Szabolcs / 2020.11.12.

A Spartan szellemisége, a pályák/akadályok kialakítása sosem állt messze a katonai kiképzőpályák világától- hiszen, ha jobban belegondolunk ezek felépítése nem nagyon változott az ókori görögök óta. Semmilyen technológiai fejlődés nem tudta elsodorni a palánkot, a kötélmászást, és a homokzsák cipelést, vagy, hogy a legalapvetőbb dolgot említsük: a futást. Ez a minden ország haderejében az alapvető kiképzés és szintfelmérés része a mai napig.
Nyilván ennek a párhuzamnak köszönhető, hogy a katonaság és a Spartan egy idő után „organikusan” egymásra talált- természetesen hol máshol, mint a „műfaj” őshazájában, az USA-ban.2018-ban a Spartan számos ága egy újabb versenytípussal bővült: ez a Honor Race, amely egyfajta military futóverseny. Engem, mint hazai és nagyon alkalmi Spartan versenyzőt , roppant nagy büszkeséggel töltött el, hogy az új őrület az Öreg Kontinensen nálunk, a Spartan Hungary és a Magyar Honvédség kezdeményezésére valósult meg. Természetesen neveztem is azonnal - tavaly novemberben, az eredetileg áprilisra tervezett versenyre.


HDR NOT JUST RUN, 2020.10.31. @ Dunaújváros

Igazi örömfutással zárta a szezont a Hard Dog
Veiger Gábor / 2020.11.03.

A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futam szombaton került megrendezésre Dunaújvárosban. Az eredetileg szezonnyitó rendezvénynek tervezett tavaszi eseményre a koronavírus járvány miatt október 31-én, szezonzáró futamként került sor.


"A legminőségibb akadályokat hozzuk el versenyről-versenyre nevezőinknek"

Interjú Rozina Tamással, az Running Warriors alapítójával
Veiger Gábor / 2020.10.31.

Rozina Tamással a Running Warriors versenyek szervezőjével, a Hungarian OCR Association elnökségi tagjával beszélgettünk az elmúlt hetek eseményeiről terveiről és a sportág jövőjéről. 


9. Running Warriors, 2020.10.17. @Kamaraerdő, Budapest

This is OCRRRRRRR!!!
Veiger Gábor / 2020.10.27.

A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Vannak, akik Paulo Coelho könyveket igazságtartalmába menekülnek, mások rászoknak a soha véget nem érő brazil vagy török szappanperákra és vannak, akik eszement akadályok skicceinek elkészítésével próbálja levezetni a felgyülemlett feszültséget. “Engem nem zavar, csak otthon, a négy fal közt csinálják!” A probléma ott kezdődik amikor az illető az idézeteket elkezdi kipostolni a közöségi médiába, amikor a másik a négy kerttel arrébb lakó szomszéddal üvöltve elemzi ki, hogy Izaura már a negyedik rész óta miért siratja soha nem látott anyját. De a legrosszabb fajta az utolsó, amelyik veszi a fáradtságot és képes álmait megvalósítani, ezáltal olyan szörnyeket keltve életre melynek karmairól sűrűn hullottak le a magyar OCR elit képviselői is. 


II. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny, 2020.10.03. @Nyíregyháza

Melyik szervező nevét kell áldanunk érte?! Elemééér!!!
vendég / 2020.10.25.

Nem is olyan régóta, csupán egy éve vártuk, hogy visszatérhessünk a Nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, ahol engedéllyel lehetünk újra gyerekek. Ráadásul anyu-apu és még a fürdőmester sem szól érte, hogy ruhában csúszunk le a vízicsúszdán a medencébe… Age Group versenyzőként, Extreme Trail csapattagként, és ami a legfontosabb: Apaként érkeztem a versenyre. Ennek megfelelően 3 futamban indultam (OCR AG 15km, Open 7km, gyerekfutam). Mozgalmas nap volt, de nézzük sorban.


SalGO jótékonysági akadályfutó verseny, Salgótarján @2020.09.05.

Mint a nagyoknál
vendég / 2020.09.11.

Páder Zsófi az OCR Magazin segítségével első alkalommal vett részt a Palóc Roham SalGO jótékonysági akadályfutó buliján Salgótarjánban. Zsófi amúgy akadálytrénerként is dolgozik, így ennek megfelelő lendülettel és elhivatottsággal állt oda a profi női rajtba és ....


Dragon Race 2020 - 2020.08.16. @Nyírbátor

A Sárkány miatt lettünk nagyképűek
Sebők Szabolcs / 2020.09.03.

1 fotó - 1 mondat. Nagy képes beszámolónk még nem volt, gondoltuk kipróbálunk ilyet is. A berepülő pilótánk Szabó Veronika, aki a Dragon Race izzasztó nyári bulijáról szórta elénk gondolatait. Köszönjük a mindig szuper fotókat Figurának, a versenyt Dragon Race szervezőinek. Sok-sok ilyet kérünk még! 


The Race - 2020.08.22 @Krasznahorka (SK)

A határtalan profizmus
vendég / 2020.09.01.

Egy héttel korábban.
Helyszín: II. Sopron pajzs.
Első akadály kötélmászás. A felfelé irány gyorsan ment, lefelé még gyorsabban sikerült a csúszás így 4 ujjamat bőrmentesítettem, a többin csak vízhólyagok kezdtek megjelenni. Az állapotomon nem segített a cél elé telepített színes-mázos majomlétra, mely a leffegő szövet daraboktól segített megszabadítani. Ekkor már sejtettem, hogy a hidegvizes borogatás ide kevés lesz. Az orvosi ügyeletnél felhívták a figyelmemet, hogy a fertőtlenítés lehet egy kicsit csípni fog, de azt nem mondták, hogy majd be fogok xarni. Kezdtem megérteni, hogy az akciófilmek főhősei miért bírják a golyózáport, de szisszennek fel, ha a környék jó csaja a macskakarmolást tisztítja ki rajtuk.Miután visszanyertem erőmet a beszédre, első kérdésem ez volt:
- Jövő hétvégére ez be fog gyógyulni?
Kicsit meglepődve kérdezett vissza a doki:
- Miért, már jövő hétvégén is futkározni szeretnél?
- Hát, ki van fizetve….


Megéri a fáradtságot, a cél mindig nemes

Interjú a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny egyik főszervezőjével
Sebők Szabolcs / 2020.08.26.

Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával


1

2
Sebők Szabolcs / 2020.08.26.

Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával


Adrenaline akadályfutó verseny: KIHÍVÁS - AKADÁLY - GYŐZELEM

Ez vár Rád szeptember 5-én a Fair Play Sportegyesületet Adrenaline akadályfutó versenyén.
Sebők Szabolcs / 2020.08.24.

A verseny megálmodói Petrovics Zoltán és Hernádi Balázs már második alkalommal lesznek az akadályfutás házigazdái. A verseny célja nem csak az, hogy mozogni, sportolni, játszani csábítsa a mozgás szerelmeseit, de a rendezvényből befolyó összeg egy részét egy mozgáskorlátozott kislánynak, Izsó Veronikának, a mi kis Vidám Oroszlánunknak (Happy Lion) ajánlják fel, a másik részéből pedig a környékbeli gyermekek sportolását, szabadidős tevékenységét szeretnénk támogatni.


"Célunk, hogy mindenki jól érezze magát"

Interjú Maklári Gergellyel, a Mad Man Race főszervezőjével
Sebők Szabolcs / 2020.07.24.

Hétvégén debütál Dombrádon, az ország keleti csücskében a Mad Man Race versenysorozat, ez alkalomból kérdeztük az előkészületek miatt igencsak elfoglalt szervezőket néhány részlettel kapcsolatban. Maklári Gergely főszervező válaszolt kérdéseinkre.