Brutálfutás 10.0

Öröm a tizediken!
Veiger Gábor / 2021.09.17.

Izgatottam indultam el otthonról, mert ez a kedvenc versenyem minden évben. Tudtam, hogy sok kacagás és malackodás vár rám.


SalGO Jótékonysági Versenyek 09.04.

Adni jó!
Veiger Gábor / 2021.09.14.

Helyszín: Palóc Roham főhadiszállás
Időpont: valamikor 2021.09.04. előtt PR tag 1: Sziasztok, akkor itt vannak az útvonaltervek. A hosszabb táv 13 km plusz a cipelések miatt egy kicsi.
PR tag 2: Mi lenne, ha itt ezt a kanyart még hozzátennénk? Csak pár kilométer plusz.
PR mindenki: Tedd hozzá!
PR tag 3: És ha erre a hegyre még felküldenénk a versenyzőket, nem sok, kicsit meredek csak.
PR mindenki: Szuper! Menjenek!!!
PR tag 4: Ha itt lemennének a völgybe akkor ott még tudnának mászni pár száz métert, az egész csak néhány kilométerrel tolja meg a távot.
PR mindenki: JEEEEEEE!!!Valahogy így tudnám elképzelni, hogyan lett a vége annyi, amennyi. De ne szaladjunk ennyire előre.


Liget Akadályfutás

09.26. @ Városliget
Veiger Gábor / 2021.08.26.

2021 szeptember 26-án egy bombameglepetés akadályfutást hoz el nekünk a BSI, Budapest Sportiroda. Ez alkalomból készítettünk egy rövid interjút, mely során pár kulisszatitokra is fény derül.


ExtremeRush 2.0

Minden verseny IS
Veiger Gábor / 2021.08.22.

Hűű, figyu, gyerekek, ez közel van és lesz valami Military pálya is! Meg kéne nézni… Volt itt valaki tavaly? Nem? Ja, de? Milyen volt? Aha, nem voltam még Bakony Runon. Nem baj, jó lesz, megnézzük! Menő a polgármester videója!


5. Dragon Race akadályfutó verseny

Ahol a víz az úr
Veiger Gábor / 2021.08.15.

Mi a jobb egy OCR futamnál? Ok, a két OCR futam valóban jobb, de nyáron? Egy verseny és STRAND! Igen. Ezt kínálta nekünk az 5. Dragon Race, Nyírbátorban. Jó, hogy nem tudtunk nemet mondani és kipróbáltuk mindkét lehetőséget.


Weekend Warriors - OCR Országos Terepakadályfutó Bajnokság

5 km OB
Veiger Gábor / 2021.08.01.

Nem volt könnyű helyzetben a rendezés. Azon túl, hogy meg kellett küzdeniük a nyaralás szellemével, nyári táborokkal, hazai és regionális versenyek tizedelték a jelentkezőket. A hibás taktikának köszönhetően el is maradt a tömegkatarzis. Nem akarunk a színfalak mögé látni, de remélhetőleg ez a döntés inkább előre viszi a hosszú távú stratégiai terveket.


BEHAJTANI TILOS, kivéve honvédség, erre kellett menni, annak, aki civil létére mégis rászánta magát az 5 kili és közel 30 akadályt tartalmazó kihívásra. Épített, természetes és „minősített OCR akadályokkal” hirdette magát a buli. Ez utóbbit fordítom, annak, aki még csak most kapcsolódik be a sportágba: le lesz zúzva a tenyered!


A helyszín biztosítását és felépítését a nem túl rövid nevű: MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred vállalta magára, nem véletlen, hiszen pont itt állomásoznak. A katonásan sorakozó sátrak között is a legkirályabb a tusoló volt, ami bármely melegbár ékköve lehetne szorosan elhelyezett, határoló mentes zuhanyhelyeinek köszönhetően. Rendeltetés szerű használatához a víznyomást tartálykocsi biztosította, az egyedül fürdés így mindenképpen egy isteni megváltásként élhettük meg a küzdőtér túlélése után. Toborzó állomáson fantom ellenségeket is célba lehetett venni és igazi honvédségi zacskós víz is rendelkezésre állt.


Becsekkolásnál járt az időmérő chip, valamint egy csomag túlélőkészlet. Víz, cerbona szelet, 2 energiaital is, melynek márkája: MILITARY – állat! Tartalmát tekintve a klasszikus pörgetők összetevőivel szerelték fel. Érdekesség egy 8 oldalas kis füzet, mely minden olyan információt tartalmazott már (szabályok, etika, pálya), amit egy olyan ember, aki eljut oda, hogy átvegye a rajtcsomagot már tud, mégis a későbbiekben elővenni és emléket idézni tökéletes. Nagyon jó ötlet!


A pálya maga egy határozottan körbekerített terület egyik oldaltól a másik oldalig történő vezetéséből állt, amely útvonalon folyamatosan törte meg a lendületet egy-egy építmény. Nem túlzás azt állítani, hogy az ilyen megállók szolgálhattak inkább pihenőként a szinte árnyékmentes, bőven a komfortos hőmérséklet feletti, izzadtságban úszó küzdők számára. Mint egy szavannai táj, egy átlagos afrikai napon, éppen csak a délibáb hiányzott, hiszen annál egy fokkal több volt a domborzat, hála az utólagos tereprendezésnek. A mostoha körülmények közötti versenyzést nehezítette, hogy a puha homok régen kifogyott, selymes pázsit pedig soha nem is volt a környéken, így a kúszásos feladatokat szikkadt, köves felületen, port nyelve, sebes könyök és térdkalácsokkal sikerült csak teljesíteni.


A hőgutától elkábulva elfelejtettük volna milyen fesztiválon vagyunk, akkor a gránátdobás, célba lövészet, harckocsi alatt bújás, valamint tartályok feletti mászás terelte a fókuszt a katonai behatásra.


A sötétre mázolt fém felületek tényleg éppen csak annyira forrósodtak fel, hogy érintésükre új ujjlenyomatra taníthattuk be a mobilunkat, a régi ugyanis odaégett a tárgy falára. Az egyensúlyozó feladatok inkább könnyűnek bizonyultak, öles gerendákon hosszába és széltében is. Sosem kellemes, de itt kivételesen rossz volt a zsákcipelés. Férfiaknak 2 külön zsákkal kellett kígyóban fel s alá gyalogolniuk az igen meredek kis dombokon. Nem egy hosszú próbája ez az egésznek, de ha nem a földön csúszva, dombról gurulva akartad megoldani, akkor az erőn kívül a koncentrációdra is nagy szükség volt.


Technikai akadályokból is megkaptuk azt, ami nélkül egy Országos Bajnoki futam nem érne semmit. Saját gyártású termékekből egyfogásos/lépéses mászófalak láncon fellógatva, köztük egy-egy lelógó kötéldarab adta az ívet.


Nem túl gyakori, hogy egy kötélen haladva, 2+ méter magasságban kell tovajutni, oszlopokkal határolva, ellenben itt. Természetesen és sajnos, a HOCRA nem felejtette otthon a „fűrész” nevezetű ínyencségét, mely egyik állomás utolsó fogásának számított. A kevert feladatokat tartalmazó keretek 2:2 arányban álltak a homogénekkel szemben. A komolyabb OCR megállóknál vétett hibákat 25 burpeevel jutalmazták, a könnyebbeket kis extra feladattal, például egy kis kör futással. A célban befutóérem és frissítő várt. Ez utóbbi minden mennyiségben kevésnek bizonyult, holott az útvonal erőpróbáinál szinte mindenhol volt lehetőség az elvesztett folyadék pótlására. Az esemény és az időjárás igen embert próbáló órákra kötötte le az energiáinkat. Kár, hogy sok embert választás elé állítottak és éppen ezért sokan nem tudták végig küzdeni ezt az állomást.
Fotók: Weekend Warriors Facebook


MADMAN RACE 2.0

Feltörtek, mint Budán a talajvíz
Veiger Gábor / 2021.07.25.

Péntek este, egy 22km-es „pusztafutás” után érkeztünk meg a dombrádi Tisza partra, ahol nagyban dolgoztak a szervezők. Szó szerint rájuk sötétedett. Lelkesedésük csak tovább fűtötte amúgy is izgatott lelkünk.


Látrányi Löködönc 2021

Iszapbírkózás a Balatonon
Veiger Gábor / 2021.07.18.

Neved is milyen már?De tényleg, ilyen névtől most mit lehet várni? Én elsősorban valami mocskos, steril akadályoktól mentes igazi disznólkodást. Jó, könnyű úgy előszót írni, ha az ember nem először vesz részt ezen a „falusi dühöngésen”. A visszatérés nem véletlen!Fiatalabb koromban gyakran álltunk meg Látrányban, ’Lellére, a diszkóba menet. Vagy „tankolni” vagy „üríteni”, ahogyan azt az ifjak szokták buliba jövet-menet. Álmomban nem gondoltam volna, hogy lesz olyan időszak az életemben, hogy előbb állnék meg itt egy terepakadály futásra, mint nézzem a szerencsétlen vonaglást a part mentén.


Spartan Trifecta Weekend Kazincbarcika

Régóta vártuk
vendég / 2021.07.17.