IV. Várvölgyi terepakadály futás

Kincsre leltünk!
Veiger Gábor / 2022.05.24.

Voltatok már úgy, hogy éltétek az életeteket, aztán jött egy inger, egy hatás, ami kinyitott egy kiskaput és észrevettetek valamit, ami eddig is ott volt, de „nem láttátok a fától az erdőt”? A TOR 4. alkalommal rendezett, mi pedig első alkalommal koptattuk akadályait. Sajnos.


Spartan Sprint - Rakaca

Esőben, sárban előre a dobogóra!
Veiger Gábor / 2022.05.01.

Sikeresen lezajlott az idei első magyar Spartan hétvége, mely ezúttal hazánk egyik legnagyobb víztározója, a Rakacai-tó szomszédságában került megrendezésre, április 23-24. között. Szombaton a super távon erős nemzetközi mezőny állt rajthoz, köszönhetően annak, hogy a futam a CEU Regional Series első állomása. Vasárnap a sprint és charity sprint futamokon állhattunk rajthoz, valamint aznap délután indult special kids futam is.


Spartan Charity Rakaca-tó - 2022.04.24.

Hivatali visszatérés
Sebők Szabolcs / 2022.04.27.

Jó rég volt, amikor utoljára versenyeztem akadályfutó versenyen és ehhez képest is még messzebb van az utolsó Spartan fellépésem. Tudjuk jól, hogy az OCR-hez a Spartan a kapudrog, ami után aztán valaki keres más kihívásokat, nehezebb bulikat és van, aki ott ragad az Arooo gravitációs mezőjében. Mi itt a Magazinnál hiszünk a sokszínűségben és a változatosságban, ezért amellett, hogy nem hallgatjuk a Spartan érdemeit a színtéren, nem tudjuk nem látni és láttatni a korlátait is. Mégis vasárnap hosszú évek után kis gatyában a Rakaca-tó melletti nyomorult szántón (mások ez parkolónak hívták aznap), nomád körülmények között a kocsiban igyekeztem magamra cuppantani a sok hónapja használaton kívüli sárcipőmet, ami megkeményedve és alig meghajolva vette tudomásul, hogy itt kéremszépen verseny lesz. Meg tudom magyarázni. Az úgy volt, hogy ez egy céges csapatépítő örömfutás lesz (ezért a Charity) részben olyan kollégákkal, akik még nem élték át az OCR szépségeit. A verseny napjára tíz bátor ember maradt és hogy az izgalomból valódi élmény legyen, az extrát az időjárás tette hozzá a naphoz...


10. Running Warriors

Harc az elemekkel (is)
Veiger Gábor / 2022.04.24.

2016-ban nagyon sok versenyre mentem el. Mindegy volt, hogy terep, aszfalt vagy éppen akadályfutás. Így találkoztam a Running Warriors-al is. Akkor még más volt. Inkább hasonlított egy Spartan Race-re, egy buli futásra, mint egy kőkemény, alkargyilkos OCR versenyre. Bár akkor odáig voltam a Spartan Race-ért, a Running Warriors nem fogott meg annyira. Legközelebb csak 2021-ben álltam újra a Predator fejes rajt kapu alatt. Tavaly fordultam az OCR felé, nagyon tetszett a megújult (legalábbis nekem) Running Warriors, így nem volt kérdés, hogy idén is ott a helyem.


BakonyRUN 7.0

Nedvesen a legjobb
Veiger Gábor / 2022.04.17.

Ismét megrendezésre került a BakonyRun, a verseny, ahol olyat kapsz, hogy a fa adja a másikat. Ahol nem is az akadályok jelentenek kihívást, hanem a természet, magát a Bakonyt kell legyőzni. Idén nem csak a sima távot (egyénileg és csapatban), valamint a BakonyUltrát (ami terepfutás akadályok nélkül több távon) lehetett teljesíteni, hanem aki elég bátor volt, bevállalhatta a BakonyRun dupla futamot is, ahol kétszer kell teljesíteni a 10+ km-t. Mivel mi előző nap is áztunk-fáztunk a Running Warriors nevű OCR-versenyen, most nyuszik voltunk és megelégedtünk az egy körös verzióval.


Dragon Challenge & Just Run

3 óra s begolyózól
Veiger Gábor / 2022.04.10.

Három óra körözés. Az esemény időpontjának közeledtével egyre inkább tűnt elhamarkodott ötletnek az egyéniben indulás. Bezzeg nevezéskor! Apró betűs rész: minimum 5 kör és pattan a medál. Egy kör kevesebb, mint 2 kilométer, szóval nem lehetetlen.


I. OCR edzőtábor és szakmai hétvége Mátraházán

4 nap, 11 edzés, 5 előadás
Veiger Gábor / 2022.03.20.

4 nap, 11 edzés, 5 előadás, egy lelkes, mindenre elszánt csapat és egy szuper helyszín a Mátrában – röviden így foglalhatnánk össze az I. OCR edzőtábor és szakmai hétvégét, ami 2022. március 3-6. között került megrendezésre a Mátraházi Edzőtáborban a Force Gym Budapest szervezésében.


MADMAN Race Winter Edition 1.0

Az első fecske
Veiger Gábor / 2022.01.30.

Egy fecske nem csinál nyarat, egy verseny nem csinál sorozatot, holtszezonban viszont minden pénzt megér. Ebbe a környezetbe szervezte meg első téli próbatételét a Mad Man csapata és milyen jól tette!


III. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny

Extreme Trail – Többet ad, még többet!
Veiger Gábor / 2021.11.14.

Bizonyára sokunknak okozott nagy szomorúságot, mikor az tokaji Extreme hétvégét el kellett engednünk, nem csoda, hogy annyira vártuk, mit villantanak majd Nyíregyházán.


BakonyRUN 6.0

Hullámok hátán
Veiger Gábor / 2021.10.24.

Nem lehetett könnyű idén BR szervezőnek lenni, annyi csapás érte a sorozatot. Több tolás után sikerült csak megrendezni egy szép őszi vasárnapon.Csípős reggel, didergő várakozás a rajtzónában, mint régen, amikor még minden jobb volt és tavasszal nyitotta a rendezvény a szezont.


Brutálfutás 10.0

Öröm a tizediken!
Veiger Gábor / 2021.09.17.

Izgatottam indultam el otthonról, mert ez a kedvenc versenyem minden évben. Tudtam, hogy sok kacagás és malackodás vár rám.


SalGO Jótékonysági Versenyek 09.04.

Adni jó!
Veiger Gábor / 2021.09.14.

Helyszín: Palóc Roham főhadiszállás
Időpont: valamikor 2021.09.04. előtt PR tag 1: Sziasztok, akkor itt vannak az útvonaltervek. A hosszabb táv 13 km plusz a cipelések miatt egy kicsi.
PR tag 2: Mi lenne, ha itt ezt a kanyart még hozzátennénk? Csak pár kilométer plusz.
PR mindenki: Tedd hozzá!
PR tag 3: És ha erre a hegyre még felküldenénk a versenyzőket, nem sok, kicsit meredek csak.
PR mindenki: Szuper! Menjenek!!!
PR tag 4: Ha itt lemennének a völgybe akkor ott még tudnának mászni pár száz métert, az egész csak néhány kilométerrel tolja meg a távot.
PR mindenki: JEEEEEEE!!!Valahogy így tudnám elképzelni, hogyan lett a vége annyi, amennyi. De ne szaladjunk ennyire előre.


Liget Akadályfutás

09.26. @ Városliget
Veiger Gábor / 2021.08.26.

2021 szeptember 26-án egy bombameglepetés akadályfutást hoz el nekünk a BSI, Budapest Sportiroda. Ez alkalomból készítettünk egy rövid interjút, mely során pár kulisszatitokra is fény derül.


ExtremeRush 2.0

Minden verseny IS
Veiger Gábor / 2021.08.22.

Hűű, figyu, gyerekek, ez közel van és lesz valami Military pálya is! Meg kéne nézni… Volt itt valaki tavaly? Nem? Ja, de? Milyen volt? Aha, nem voltam még Bakony Runon. Nem baj, jó lesz, megnézzük! Menő a polgármester videója!


5. Dragon Race akadályfutó verseny

Ahol a víz az úr
Veiger Gábor / 2021.08.15.

Mi a jobb egy OCR futamnál? Ok, a két OCR futam valóban jobb, de nyáron? Egy verseny és STRAND! Igen. Ezt kínálta nekünk az 5. Dragon Race, Nyírbátorban. Jó, hogy nem tudtunk nemet mondani és kipróbáltuk mindkét lehetőséget.


Weekend Warriors - OCR Országos Terepakadályfutó Bajnokság

5 km OB
Veiger Gábor / 2021.08.01.

Nem volt könnyű helyzetben a rendezés. Azon túl, hogy meg kellett küzdeniük a nyaralás szellemével, nyári táborokkal, hazai és regionális versenyek tizedelték a jelentkezőket. A hibás taktikának köszönhetően el is maradt a tömegkatarzis. Nem akarunk a színfalak mögé látni, de remélhetőleg ez a döntés inkább előre viszi a hosszú távú stratégiai terveket.


MADMAN RACE 2.0

Feltörtek, mint Budán a talajvíz
Veiger Gábor / 2021.07.25.

Péntek este, egy 22km-es „pusztafutás” után érkeztünk meg a dombrádi Tisza partra, ahol nagyban dolgoztak a szervezők. Szó szerint rájuk sötétedett. Lelkesedésük csak tovább fűtötte amúgy is izgatott lelkünk.


Látrányi Löködönc 2021

Iszapbírkózás a Balatonon
Veiger Gábor / 2021.07.18.

Neved is milyen már?De tényleg, ilyen névtől most mit lehet várni? Én elsősorban valami mocskos, steril akadályoktól mentes igazi disznólkodást. Jó, könnyű úgy előszót írni, ha az ember nem először vesz részt ezen a „falusi dühöngésen”. A visszatérés nem véletlen!Fiatalabb koromban gyakran álltunk meg Látrányban, ’Lellére, a diszkóba menet. Vagy „tankolni” vagy „üríteni”, ahogyan azt az ifjak szokták buliba jövet-menet. Álmomban nem gondoltam volna, hogy lesz olyan időszak az életemben, hogy előbb állnék meg itt egy terepakadály futásra, mint nézzem a szerencsétlen vonaglást a part mentén.


Spartan Trifecta Weekend Kazincbarcika

Régóta vártuk
vendég / 2021.07.17.

Hosszú idő után végre újra Trifecta hétvége került megrendezésre Magyarországon. A tavalyi nagy sikerre és szívélyes fogadtatásra való tekintettel az idei első versenyen visszatérhettünk a Colorcitybe, azaz Kazincbarcikára, ahol három különböző távon is felmérhettük mennyit sikerült fejlődni (vagy vissza fejlődni? :) ) a legutóbbi verseny óta.


Bevállalták, megcsinálták, visszamennénk!

Adrenaline Akadályfutó Verseny
Veiger Gábor / 2021.06.25.