HDR NOT JUST RUN, 2020.10.31. @ Dunaújváros

Igazi örömfutással zárta a szezont a Hard Dog
Veiger Gábor / 2020.11.03.

A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futam szombaton került megrendezésre Dunaújvárosban. Az eredetileg szezonnyitó rendezvénynek tervezett tavaszi eseményre a koronavírus járvány miatt október 31-én, szezonzáró futamként került sor.


"A legminőségibb akadályokat hozzuk el versenyről-versenyre nevezőinknek"

Interjú Rozina Tamással, az Running Warriors alapítójával
Veiger Gábor / 2020.10.31.

Rozina Tamással a Running Warriors versenyek szervezőjével, a Hungarian OCR Association elnökségi tagjával beszélgettünk az elmúlt hetek eseményeiről terveiről és a sportág jövőjéről. 


9. Running Warriors, 2020.10.17. @Kamaraerdő, Budapest

This is OCRRRRRRR!!!
Veiger Gábor / 2020.10.27.

A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Vannak, akik Paulo Coelho könyveket igazságtartalmába menekülnek, mások rászoknak a soha véget nem érő brazil vagy török szappanperákra és vannak, akik eszement akadályok skicceinek elkészítésével próbálja levezetni a felgyülemlett feszültséget. “Engem nem zavar, csak otthon, a négy fal közt csinálják!” A probléma ott kezdődik amikor az illető az idézeteket elkezdi kipostolni a közöségi médiába, amikor a másik a négy kerttel arrébb lakó szomszéddal üvöltve elemzi ki, hogy Izaura már a negyedik rész óta miért siratja soha nem látott anyját. De a legrosszabb fajta az utolsó, amelyik veszi a fáradtságot és képes álmait megvalósítani, ezáltal olyan szörnyeket keltve életre melynek karmairól sűrűn hullottak le a magyar OCR elit képviselői is. 


II. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny, 2020.10.03. @Nyíregyháza

Melyik szervező nevét kell áldanunk érte?! Elemééér!!!
vendég / 2020.10.25.

Nem is olyan régóta, csupán egy éve vártuk, hogy visszatérhessünk a Nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, ahol engedéllyel lehetünk újra gyerekek. Ráadásul anyu-apu és még a fürdőmester sem szól érte, hogy ruhában csúszunk le a vízicsúszdán a medencébe… Age Group versenyzőként, Extreme Trail csapattagként, és ami a legfontosabb: Apaként érkeztem a versenyre. Ennek megfelelően 3 futamban indultam (OCR AG 15km, Open 7km, gyerekfutam). Mozgalmas nap volt, de nézzük sorban.


SalGO jótékonysági akadályfutó verseny, Salgótarján @2020.09.05.

Mint a nagyoknál
vendég / 2020.09.11.

Páder Zsófi az OCR Magazin segítségével első alkalommal vett részt a Palóc Roham SalGO jótékonysági akadályfutó buliján Salgótarjánban. Zsófi amúgy akadálytrénerként is dolgozik, így ennek megfelelő lendülettel és elhivatottsággal állt oda a profi női rajtba és ....


Dragon Race 2020 - 2020.08.16. @Nyírbátor

A Sárkány miatt lettünk nagyképűek
Sebők Szabolcs / 2020.09.03.

1 fotó - 1 mondat. Nagy képes beszámolónk még nem volt, gondoltuk kipróbálunk ilyet is. A berepülő pilótánk Szabó Veronika, aki a Dragon Race izzasztó nyári bulijáról szórta elénk gondolatait. Köszönjük a mindig szuper fotókat Figurának, a versenyt Dragon Race szervezőinek. Sok-sok ilyet kérünk még! 


The Race - 2020.08.22 @Krasznahorka (SK)

A határtalan profizmus
vendég / 2020.09.01.

Egy héttel korábban.
Helyszín: II. Sopron pajzs.
Első akadály kötélmászás. A felfelé irány gyorsan ment, lefelé még gyorsabban sikerült a csúszás így 4 ujjamat bőrmentesítettem, a többin csak vízhólyagok kezdtek megjelenni. Az állapotomon nem segített a cél elé telepített színes-mázos majomlétra, mely a leffegő szövet daraboktól segített megszabadítani. Ekkor már sejtettem, hogy a hidegvizes borogatás ide kevés lesz. Az orvosi ügyeletnél felhívták a figyelmemet, hogy a fertőtlenítés lehet egy kicsit csípni fog, de azt nem mondták, hogy majd be fogok xarni. Kezdtem megérteni, hogy az akciófilmek főhősei miért bírják a golyózáport, de szisszennek fel, ha a környék jó csaja a macskakarmolást tisztítja ki rajtuk.Miután visszanyertem erőmet a beszédre, első kérdésem ez volt:
- Jövő hétvégére ez be fog gyógyulni?
Kicsit meglepődve kérdezett vissza a doki:
- Miért, már jövő hétvégén is futkározni szeretnél?
- Hát, ki van fizetve….


Megéri a fáradtságot, a cél mindig nemes

Interjú a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny egyik főszervezőjével
Sebők Szabolcs / 2020.08.26.

Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával


1

2
Sebők Szabolcs / 2020.08.26.

Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával


Adrenaline akadályfutó verseny: KIHÍVÁS - AKADÁLY - GYŐZELEM

Ez vár Rád szeptember 5-én a Fair Play Sportegyesületet Adrenaline akadályfutó versenyén.
Sebők Szabolcs / 2020.08.24.

A verseny megálmodói Petrovics Zoltán és Hernádi Balázs már második alkalommal lesznek az akadályfutás házigazdái. A verseny célja nem csak az, hogy mozogni, sportolni, játszani csábítsa a mozgás szerelmeseit, de a rendezvényből befolyó összeg egy részét egy mozgáskorlátozott kislánynak, Izsó Veronikának, a mi kis Vidám Oroszlánunknak (Happy Lion) ajánlják fel, a másik részéből pedig a környékbeli gyermekek sportolását, szabadidős tevékenységét szeretnénk támogatni.


"Célunk, hogy mindenki jól érezze magát"

Interjú Maklári Gergellyel, a Mad Man Race főszervezőjével
Sebők Szabolcs / 2020.07.24.

Hétvégén debütál Dombrádon, az ország keleti csücskében a Mad Man Race versenysorozat, ez alkalomból kérdeztük az előkészületek miatt igencsak elfoglalt szervezőket néhány részlettel kapcsolatban. Maklári Gergely főszervező válaszolt kérdéseinkre.


Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny, 2020.07.04. @Nyíregyháza

Van új a nap alatt?
vendég / 2020.07.10.

Az ínséges időknek ezennel vége, ráadásul nem is egy klasszikus formátummal robbant be az akadályverseny hullám Magyarországra! 
Az itthon eddig ismeretlen stadionversenyek sorozatának nyitányát az Extreme Trail Hungary SE hozta el nekünk. Szerencsére a járványhelyzet csak tolni tudta, de megakadályozni nem a bevezetést, mindenesetre a klasszikus fesztiválhangulatot ketté vágta a versenypálya és a látogatók által is élvezhető sátrak elszeparálása.Új formátum új kérdéseket vet fel a versenyzők számára. Hogyan használják ki a területet, hogyan lesz egy jól körül határolt térből több kilométer hasznos táv és ebbe hogyan lehet és milyen akadályokat besuvasztani? Képzeletbeli kérdéseinkre részben választ kaptunk az előző nap felkerült térképpel, melyben a nyomvonal mellett a sorszámozott állomások is szerepeltek, utolsó esélyt adva a megfutamodásnak. Sajnos az is feltűnt, hogy a futball gyep a tiltott övezet kategóriájába került. Kár, végre falábú futballisták helyett igazi harcosok is taposhatták volna a pázsitot.


Ismét Sopron Pajzs

Sebők Szabolcs / 2020.06.05.


Már megkezdődött a regisztráció a Sopron Pajzs akadály- és terepfutó versenyre, amit idén már másodszor tartanak meg augusztus 15-énÚjdonság, hogy idén az akadályfutók és a terepfutók is külön pályán indulhatnak. Az előbbi megmérettetésre jelentkezőknek egy 12 km-es pályát kell teljesíteni, amin 21 akadályt helyeznek majd el a szervezők, a terepen indulókra pedig 12,3 km vár 360 méter szintemelkedéssel.


DragonRace Ice - 2020.02.22.@Nyírbátor

Szívesen jövünk a nyári verzióra is!
vendég / 2020.02.25.


OCR-es barátaink tanácsára, és mert megszerettem a téli versenyeket szombaton ellátogattunk a nyírbátori rendezésű Dragon Race Dragon Ice verziójára, ami végül minden volt, csak téli nem... A szervezők versenyhelyszínnek a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt valamint a termált körülvevő erdőt választották, ami már önmagában jópofa volt szerintem, főleg, hogy az akadályok egy része is a meleg víz fölött, vagy éppen benne zajlott. Éppen ennek jó híre vonzott ide minket is, és azt kell mondjam egyáltalán nem csalódtam, sőt…5 km +, Pro-kategóriában indultam, ami szigorúbb szabályokkal és korcsoport nélküli értékeléssel (abszolút díjazás) járt. A kedvenc, 12-es rajtszámos indulás mindenképpen jó kezdetnek bizonyult.


Titánnak lenni nem nyugdíjas állás!

Interjú Ulrich Gábor csapatfőnökkel
Sebők Szabolcs / 2020.01.29.

Tavaly év végén azt látni, hogy valami készülődik kis hazánkban, ami talán a jelenlegi állóvízbe kavicsot dobhat. Ez volt a Titans of Hungary megalakulásának első napjaiban, aztán ahogy teltek a hetek, inkább az körvonalazódott, hogy nem kavics az, hanem egy bazi kőtömb. Jól csengő nevek és arcok a hazai OCR színtérről csapatba szerveződnek, de miért? Ezekről kérdeztük a Titánok csapatfőnökét, Ulrich Gábort.


Spartan Trifecta Világbajnokság - 2019. november 2-3. @Spárta, Görögország

vendég / 2019.11.18.

Immár második alkalommal rendezték meg Görögörszágban, Spártában a Spartan Trifecta világbajnokságot. 2018-ban is részt vettem rajta, tudtam, hogy az egyik legjobb hangulatú verseny mind közül, így az idén is mindenképpen tervben volt. 
Így is lett, az utazási körülményeket (szállás, utazás) már hónapokkal az időpont előtt leszerveztem. Így november első hétvégéjét megelőző csütörtökön indultunk, részemről egy korábbi verseny nyereményéből vásárolt repülőjegy-kuponnal Athénig, majd Athénból bérelt autóval a kb. 3 óra autóútra lévő Spártáig. Útközben gyors megállás a Korinthoszi-csatornánál, a tavaly bejáratott helyen ebéd (semmit nem hagyunk a véletlenre :)), kora esti érkezés a városka közepén lévő, a rajttól és céltól kb. 200 méterre található, lepukkant, de a célnak megfelelő szállodába. Útközben már folyton magyarokkal találkozunk, gyorsan le is fixáljuk az esti vacsorát a szokásos helyen, Dimitris-nél, amely a későbbiekben a magyarok  központi találkozóhelyéül szolgált végig az esemény alatt (legalább 50 fős delegáció képviselte hazánkat).A városka ez esemény helyszínére felbolydul: a fő utca le van zárva, hisz itt érkezik be a futam vége. A Leonidas-szobor előtt készülnek a fényképezkedő-helyek, mindenhol korhűnek látszó spártai öltözetben lévő katonák flangálnak. A szállodákon, vendéglőkön mindenhol látható a „welcome spartans” felirat. Minden második ember finisher pólóban sétál, bárki, bárhonnan is jött, köszönünk egymásnak, szóba elegyedünk. A helyiek érdeklődnek, úton-útfélen megszólítanak, mi pedig szívesen válaszolunk, beszélgetünk. 


I. Hajsza Rövipályás üldözéses akadályfutó verseny - 2019.10.19. @Győr

A ló néz, a csikó lát / Nyomatnék egy gyors tornát.
vendég / 2019.11.04.

Adja magát a gondolat, hogy Győr felé vegyem arcomat, ahol az OCR Magazin és a Pannonhajsza csapatának kooperációs rendezvénye kielégítheti az ember ilyen irányú vágyait. Az együttműködés egy eleddig ismeretlen, de mindenképpen figyelemre méltó koncepciót hozott el nekünk. Rövidpályás, üldözéses akadályfutó verseny címmel meghirdetett eseményük megannyi kérdőjelet vet fel, de távolról amúgy sem kapunk rá választ, szóval jobb lesz odamenni és megélni az élményt.Aki nem tartozott azon kiváltságosok közé, hogy az építésben, tesztelésben részt vehetett, annak maradt az internet, ahol rövidebb filmeken keresztül hergelték az ingerküszöböt. Olybá tűnt az építmény, mint egy jól megszervezett OCR verseny, ahol szépen le vannak pakolva az akadályok, aztán előző este egy féregjárat elkezdte volna benyelni az egész területet, utakat, fákat, hegyeket, de a fémmel nem tudott mit kezdeni ezért egy kupacba hányva ott maradt minden tákolmány. Közelebb érve már feltűnt egyfajta logika is, ami a verseny alkalmával tovább csiszolódott. A monstrum mindenesetre tiszteletet parancsolóan hirdette lehetőségeit, mennyisége félelmet keltett, mely belül a kíváncsisággal és „menjünk már neki!” érzéssel viaskodott, miközben minőségi kivitelezése bizalmat sugárzott. 


Scout Trail Run - 2019.10.12. @Királyszállás

Ide nekem a királylányt!
vendég / 2019.10.22.

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr, még azon is túl, volt egy ország. Sportos népe nagy boldogságban élt egyedül a királynak fajt a szíve, ugyanis legkisebb lányának csak nem találta megfelelő férjet. Kihirdette tehát szerte a királyságban, hogy annak adja lánya kezét ki teljesíti három feltételét.
Utazz el egy versenyre, meg ne is,Versenyezz is meg ne is,Fizess is érte meg ne is!Összeszedte hát minden bátorságát Gabi betyár, befogta százlovas hintaját és nekivágott, hogy teljesítse királya parancsát.
Kezdődhetne így is a mese, de akkor előre mindenki tudná, hogy happy-end lesz a vége. Az meg unalmas, szóval nézzük a száraz tényeket.


Sopron Pajzs Akadályfutás - 2019.10.12. @Sopron

Mezei zsurló, kakukkfű, citromfű, hársfa...
vendég / 2019.10.21.


Ez nem egy gyógytea hozzávalóinak felsorolása, hanem a 2019.10.12-én Lővérekben megtartott első Sopron Pajzs Akadály-és terepfutóverseny memóriafeladata volt. De kezdjük az elején…

Reggel 7 órától már gyülekeztek a versenyzők és szurkolóik a Harkai utcai Camping területén. 9.30-tól 10 percenként indították a futamokat a szervezők, akik 200-300 indulóval számoltak. A kissé hideg, 9°-os hőmérséklet ellenére lelkesen melegítettek a versenyzők, majd az indító kürt megnyomása után belecsaptunk a "lecsóba".


Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny - 2019.09.21. @Nyíregyháza

Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem.
vendég / 2019.10.10.

Énekli az író, miközben zokognak a gyerekek.Az ősz azonban nem csak az iskolaszezont, de az OCR szezont is magával hozza. Hétvégente zavarba ejtő mennyiségű verseny közül válogathatunk, szinte verekednek a kegyeinkért a szervező csapatok. Ez annyiból jó hír, hogy akarva, akaratlan kénytelenek egyre jobb és jobb rendezvénnyel előrukkolni. Ezen a hétvégén egy jól ismert és bejáratott név mellett döntöttem, hátha sikerül fogást találni rajtuk.