Dragon Ice - Single Race 2021.02.

Mint egy falat kenyér…
Veiger Gábor / 2021.03.01.

Nehéz idők kényszermegoldásokat szülnek. Találékonyságban pedig nem kell a szomszédba mennünk. Ha nem lehet a szokásos módon, majd lehet másképp, de az OCR nem vész el, csak átalakul.


(ne) Maradj otthon!

Veiger Gábor / 2021.01.25.

(forrás: Predator Race)
Mit meg nem adnánk, ha újból segítő … kezet nyújthatnánk egy versenyársunknak a rámpán. Még sajnos nem.Frissítés 2021.02.06:
- rendkívüli jogrend meghosszabbítva március 1-ig
- Dragon Race Virtual


Spartan European Championship Tenerife 2020 - villáminterjú

Az igazi kihívás!
Veiger Gábor / 2020.12.18.

Szikrázó napsütés, plusz 20+ Celsius fok, tengerpart. Ki ne vágyakozna el egy ilyen idilli helyszínre. Egyik lehetőség erre, ha elég sportos vagy és kvalifikációt szereztél a "Spartan European Championship Tenerife 2020"-ra. Igazán autentikus interjúalanyunk a spanyol színekben induló Ireneo Alfonso Jose Alcala y Souzas de Ranvez Pontechide de Arran y Malagas y Cabezan Musarras de Aparecies, Comte de Velas et de Miraguez, Marquis de Lomas et de Sebalda-t kérdeztük egyenesen a helyszínről.


Legenda születik - Lajos Kőszegi

Kitartás, akaraterő, szorgalom - példakép
Veiger Gábor / 2020.11.30.

Furcsa jelenséget fedezhetünk fel futó illetve OCR fesztiválterületeken, a pályán vagy egy akadály leküzdése során. Luji 70+ kora ellenére szégyeníti meg az évtizedes hátrányban lévő fiatalokat is és lankadatlan tapossa a kilométereket példát mutatva mindannyiunk számára. Otthonában fogadott minket, hogy pályafutásáról, élményeiről meséljen "pár" mondatban.


Spartan, szerelem első látásra @Veszprém Honor Race

Szuper beszámoló egy Superről
Veiger Gábor / 2020.11.16.

Párommal, Renivel régóta futunk, de a Spartan versenyekbe csak idén kóstoltunk bele. A veszprémi Sprint lett volna áprilisban az első, ha a járványhelyzet nem szól közbe. Így az orfűi rendezvényen estünk át a tűzkeresztségen, majd még a nyáron egy csehországi Supert teljesítettünk. Szerettünk volna még több megmérettetésen is indulni, pl. Beasten is, de sajnos idén nem jött össze. Épp ezért nagyon vártuk már ezt a speciális veszprémi eseményt.


Margitics Zoltánnal - a Dragon sorozat és ami mögötte van

Challenge - az új formátum
Veiger Gábor / 2020.11.13.


Először is köszönöm, hogy időt szakítasz ránk! Nem indult túl jól a mai napom. Reggel olyan üzenetre ébredtem, hogy egy januárra tervezett rendezvény a járvány miatt elmarad (ezzel kapcsolatban még kérdezek). Pakoltunk össze, hogy induljunk Nyíregyházára rokonlátogatóba, mikor Sebők Szabi jelzett, hogy Ti nem eresztenétek el a decembert és most itt állunk a nyírbátori Sárkány Wellness & Gyógyfürdő előtt, Margitics Zoltánnal , a Dragon „sorozat” főszervezőjével, aki mesél az egyesületükről, versenyeikről és volt olyan kedves és körbe kalauzolt a főbb helyszíneiken is. Ennek a látogatásnak a lenyomatát olvashatjátok alant.


Spartan Sprint & Super Honor Race, 2020.11.07-08. @ Veszprém

"Just find to execuse to win, keep going"
Sebők Szabolcs / 2020.11.12.

A Spartan szellemisége, a pályák/akadályok kialakítása sosem állt messze a katonai kiképzőpályák világától- hiszen, ha jobban belegondolunk ezek felépítése nem nagyon változott az ókori görögök óta. Semmilyen technológiai fejlődés nem tudta elsodorni a palánkot, a kötélmászást, és a homokzsák cipelést, vagy, hogy a legalapvetőbb dolgot említsük: a futást. Ez a minden ország haderejében az alapvető kiképzés és szintfelmérés része a mai napig.
Nyilván ennek a párhuzamnak köszönhető, hogy a katonaság és a Spartan egy idő után „organikusan” egymásra talált- természetesen hol máshol, mint a „műfaj” őshazájában, az USA-ban.2018-ban a Spartan számos ága egy újabb versenytípussal bővült: ez a Honor Race, amely egyfajta military futóverseny. Engem, mint hazai és nagyon alkalmi Spartan versenyzőt , roppant nagy büszkeséggel töltött el, hogy az új őrület az Öreg Kontinensen nálunk, a Spartan Hungary és a Magyar Honvédség kezdeményezésére valósult meg. Természetesen neveztem is azonnal - tavaly novemberben, az eredetileg áprilisra tervezett versenyre.


HDR NOT JUST RUN, 2020.10.31. @ Dunaújváros

Igazi örömfutással zárta a szezont a Hard Dog
Veiger Gábor / 2020.11.03.

A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futam szombaton került megrendezésre Dunaújvárosban. Az eredetileg szezonnyitó rendezvénynek tervezett tavaszi eseményre a koronavírus járvány miatt október 31-én, szezonzáró futamként került sor.


"A legminőségibb akadályokat hozzuk el versenyről-versenyre nevezőinknek"

Interjú Rozina Tamással, az Running Warriors alapítójával
Veiger Gábor / 2020.10.31.

Rozina Tamással a Running Warriors versenyek szervezőjével, a Hungarian OCR Association elnökségi tagjával beszélgettünk az elmúlt hetek eseményeiről terveiről és a sportág jövőjéről. 


9. Running Warriors, 2020.10.17. @Kamaraerdő, Budapest

This is OCRRRRRRR!!!
Veiger Gábor / 2020.10.27.

A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Vannak, akik Paulo Coelho könyveket igazságtartalmába menekülnek, mások rászoknak a soha véget nem érő brazil vagy török szappanperákra és vannak, akik eszement akadályok skicceinek elkészítésével próbálja levezetni a felgyülemlett feszültséget. “Engem nem zavar, csak otthon, a négy fal közt csinálják!” A probléma ott kezdődik amikor az illető az idézeteket elkezdi kipostolni a közöségi médiába, amikor a másik a négy kerttel arrébb lakó szomszéddal üvöltve elemzi ki, hogy Izaura már a negyedik rész óta miért siratja soha nem látott anyját. De a legrosszabb fajta az utolsó, amelyik veszi a fáradtságot és képes álmait megvalósítani, ezáltal olyan szörnyeket keltve életre melynek karmairól sűrűn hullottak le a magyar OCR elit képviselői is. 


II. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny, 2020.10.03. @Nyíregyháza

Melyik szervező nevét kell áldanunk érte?! Elemééér!!!
vendég / 2020.10.25.

Nem is olyan régóta, csupán egy éve vártuk, hogy visszatérhessünk a Nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, ahol engedéllyel lehetünk újra gyerekek. Ráadásul anyu-apu és még a fürdőmester sem szól érte, hogy ruhában csúszunk le a vízicsúszdán a medencébe… Age Group versenyzőként, Extreme Trail csapattagként, és ami a legfontosabb: Apaként érkeztem a versenyre. Ennek megfelelően 3 futamban indultam (OCR AG 15km, Open 7km, gyerekfutam). Mozgalmas nap volt, de nézzük sorban.


SalGO jótékonysági akadályfutó verseny, Salgótarján @2020.09.05.

Mint a nagyoknál
vendég / 2020.09.11.

Páder Zsófi az OCR Magazin segítségével első alkalommal vett részt a Palóc Roham SalGO jótékonysági akadályfutó buliján Salgótarjánban. Zsófi amúgy akadálytrénerként is dolgozik, így ennek megfelelő lendülettel és elhivatottsággal állt oda a profi női rajtba és ....


Dragon Race 2020 - 2020.08.16. @Nyírbátor

A Sárkány miatt lettünk nagyképűek
Sebők Szabolcs / 2020.09.03.

1 fotó - 1 mondat. Nagy képes beszámolónk még nem volt, gondoltuk kipróbálunk ilyet is. A berepülő pilótánk Szabó Veronika, aki a Dragon Race izzasztó nyári bulijáról szórta elénk gondolatait. Köszönjük a mindig szuper fotókat Figurának, a versenyt Dragon Race szervezőinek. Sok-sok ilyet kérünk még! 


The Race - 2020.08.22 @Krasznahorka (SK)

A határtalan profizmus
vendég / 2020.09.01.

Egy héttel korábban.
Helyszín: II. Sopron pajzs.
Első akadály kötélmászás. A felfelé irány gyorsan ment, lefelé még gyorsabban sikerült a csúszás így 4 ujjamat bőrmentesítettem, a többin csak vízhólyagok kezdtek megjelenni. Az állapotomon nem segített a cél elé telepített színes-mázos majomlétra, mely a leffegő szövet daraboktól segített megszabadítani. Ekkor már sejtettem, hogy a hidegvizes borogatás ide kevés lesz. Az orvosi ügyeletnél felhívták a figyelmemet, hogy a fertőtlenítés lehet egy kicsit csípni fog, de azt nem mondták, hogy majd be fogok xarni. Kezdtem megérteni, hogy az akciófilmek főhősei miért bírják a golyózáport, de szisszennek fel, ha a környék jó csaja a macskakarmolást tisztítja ki rajtuk.Miután visszanyertem erőmet a beszédre, első kérdésem ez volt:
- Jövő hétvégére ez be fog gyógyulni?
Kicsit meglepődve kérdezett vissza a doki:
- Miért, már jövő hétvégén is futkározni szeretnél?
- Hát, ki van fizetve….


Megéri a fáradtságot, a cél mindig nemes

Interjú a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny egyik főszervezőjével
Sebők Szabolcs / 2020.08.26.

Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával


1

2
Sebők Szabolcs / 2020.08.26.

Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával


Adrenaline akadályfutó verseny: KIHÍVÁS - AKADÁLY - GYŐZELEM

Ez vár Rád szeptember 5-én a Fair Play Sportegyesületet Adrenaline akadályfutó versenyén.
Sebők Szabolcs / 2020.08.24.

A verseny megálmodói Petrovics Zoltán és Hernádi Balázs már második alkalommal lesznek az akadályfutás házigazdái. A verseny célja nem csak az, hogy mozogni, sportolni, játszani csábítsa a mozgás szerelmeseit, de a rendezvényből befolyó összeg egy részét egy mozgáskorlátozott kislánynak, Izsó Veronikának, a mi kis Vidám Oroszlánunknak (Happy Lion) ajánlják fel, a másik részéből pedig a környékbeli gyermekek sportolását, szabadidős tevékenységét szeretnénk támogatni.


"Célunk, hogy mindenki jól érezze magát"

Interjú Maklári Gergellyel, a Mad Man Race főszervezőjével
Sebők Szabolcs / 2020.07.24.

Hétvégén debütál Dombrádon, az ország keleti csücskében a Mad Man Race versenysorozat, ez alkalomból kérdeztük az előkészületek miatt igencsak elfoglalt szervezőket néhány részlettel kapcsolatban. Maklári Gergely főszervező válaszolt kérdéseinkre.


Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny, 2020.07.04. @Nyíregyháza

Van új a nap alatt?
vendég / 2020.07.10.

Az ínséges időknek ezennel vége, ráadásul nem is egy klasszikus formátummal robbant be az akadályverseny hullám Magyarországra! 
Az itthon eddig ismeretlen stadionversenyek sorozatának nyitányát az Extreme Trail Hungary SE hozta el nekünk. Szerencsére a járványhelyzet csak tolni tudta, de megakadályozni nem a bevezetést, mindenesetre a klasszikus fesztiválhangulatot ketté vágta a versenypálya és a látogatók által is élvezhető sátrak elszeparálása.Új formátum új kérdéseket vet fel a versenyzők számára. Hogyan használják ki a területet, hogyan lesz egy jól körül határolt térből több kilométer hasznos táv és ebbe hogyan lehet és milyen akadályokat besuvasztani? Képzeletbeli kérdéseinkre részben választ kaptunk az előző nap felkerült térképpel, melyben a nyomvonal mellett a sorszámozott állomások is szerepeltek, utolsó esélyt adva a megfutamodásnak. Sajnos az is feltűnt, hogy a futball gyep a tiltott övezet kategóriájába került. Kár, végre falábú futballisták helyett igazi harcosok is taposhatták volna a pázsitot.


Ismét Sopron Pajzs

Sebők Szabolcs / 2020.06.05.


Már megkezdődött a regisztráció a Sopron Pajzs akadály- és terepfutó versenyre, amit idén már másodszor tartanak meg augusztus 15-énÚjdonság, hogy idén az akadályfutók és a terepfutók is külön pályán indulhatnak. Az előbbi megmérettetésre jelentkezőknek egy 12 km-es pályát kell teljesíteni, amin 21 akadályt helyeznek majd el a szervezők, a terepen indulókra pedig 12,3 km vár 360 méter szintemelkedéssel.