Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny, 2020.07.04. @Nyíregyháza

Van új a nap alatt?
vendég / 2020.07.10.

Az ínséges időknek ezennel vége, ráadásul nem is egy klasszikus formátummal robbant be az akadályverseny hullám Magyarországra! 
Az itthon eddig ismeretlen stadionversenyek sorozatának nyitányát az Extreme Trail Hungary SE hozta el nekünk. Szerencsére a járványhelyzet csak tolni tudta, de megakadályozni nem a bevezetést, mindenesetre a klasszikus fesztiválhangulatot ketté vágta a versenypálya és a látogatók által is élvezhető sátrak elszeparálása.Új formátum új kérdéseket vet fel a versenyzők számára. Hogyan használják ki a területet, hogyan lesz egy jól körül határolt térből több kilométer hasznos táv és ebbe hogyan lehet és milyen akadályokat besuvasztani? Képzeletbeli kérdéseinkre részben választ kaptunk az előző nap felkerült térképpel, melyben a nyomvonal mellett a sorszámozott állomások is szerepeltek, utolsó esélyt adva a megfutamodásnak. Sajnos az is feltűnt, hogy a futball gyep a tiltott övezet kategóriájába került. Kár, végre falábú futballisták helyett igazi harcosok is taposhatták volna a pázsitot.


Ismét Sopron Pajzs

Sebők Szabolcs / 2020.06.05.


Már megkezdődött a regisztráció a Sopron Pajzs akadály- és terepfutó versenyre, amit idén már másodszor tartanak meg augusztus 15-énÚjdonság, hogy idén az akadályfutók és a terepfutók is külön pályán indulhatnak. Az előbbi megmérettetésre jelentkezőknek egy 12 km-es pályát kell teljesíteni, amin 21 akadályt helyeznek majd el a szervezők, a terepen indulókra pedig 12,3 km vár 360 méter szintemelkedéssel.


DragonRace Ice - 2020.02.22.@Nyírbátor

Szívesen jövünk a nyári verzióra is!
vendég / 2020.02.25.


OCR-es barátaink tanácsára, és mert megszerettem a téli versenyeket szombaton ellátogattunk a nyírbátori rendezésű Dragon Race Dragon Ice verziójára, ami végül minden volt, csak téli nem... A szervezők versenyhelyszínnek a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt valamint a termált körülvevő erdőt választották, ami már önmagában jópofa volt szerintem, főleg, hogy az akadályok egy része is a meleg víz fölött, vagy éppen benne zajlott. Éppen ennek jó híre vonzott ide minket is, és azt kell mondjam egyáltalán nem csalódtam, sőt…5 km +, Pro-kategóriában indultam, ami szigorúbb szabályokkal és korcsoport nélküli értékeléssel (abszolút díjazás) járt. A kedvenc, 12-es rajtszámos indulás mindenképpen jó kezdetnek bizonyult.


Titánnak lenni nem nyugdíjas állás!

Interjú Ulrich Gábor csapatfőnökkel
Sebők Szabolcs / 2020.01.29.

Tavaly év végén azt látni, hogy valami készülődik kis hazánkban, ami talán a jelenlegi állóvízbe kavicsot dobhat. Ez volt a Titans of Hungary megalakulásának első napjaiban, aztán ahogy teltek a hetek, inkább az körvonalazódott, hogy nem kavics az, hanem egy bazi kőtömb. Jól csengő nevek és arcok a hazai OCR színtérről csapatba szerveződnek, de miért? Ezekről kérdeztük a Titánok csapatfőnökét, Ulrich Gábort.


Spartan Trifecta Világbajnokság - 2019. november 2-3. @Spárta, Görögország

vendég / 2019.11.18.

Immár második alkalommal rendezték meg Görögörszágban, Spártában a Spartan Trifecta világbajnokságot. 2018-ban is részt vettem rajta, tudtam, hogy az egyik legjobb hangulatú verseny mind közül, így az idén is mindenképpen tervben volt. 
Így is lett, az utazási körülményeket (szállás, utazás) már hónapokkal az időpont előtt leszerveztem. Így november első hétvégéjét megelőző csütörtökön indultunk, részemről egy korábbi verseny nyereményéből vásárolt repülőjegy-kuponnal Athénig, majd Athénból bérelt autóval a kb. 3 óra autóútra lévő Spártáig. Útközben gyors megállás a Korinthoszi-csatornánál, a tavaly bejáratott helyen ebéd (semmit nem hagyunk a véletlenre :)), kora esti érkezés a városka közepén lévő, a rajttól és céltól kb. 200 méterre található, lepukkant, de a célnak megfelelő szállodába. Útközben már folyton magyarokkal találkozunk, gyorsan le is fixáljuk az esti vacsorát a szokásos helyen, Dimitris-nél, amely a későbbiekben a magyarok  központi találkozóhelyéül szolgált végig az esemény alatt (legalább 50 fős delegáció képviselte hazánkat).A városka ez esemény helyszínére felbolydul: a fő utca le van zárva, hisz itt érkezik be a futam vége. A Leonidas-szobor előtt készülnek a fényképezkedő-helyek, mindenhol korhűnek látszó spártai öltözetben lévő katonák flangálnak. A szállodákon, vendéglőkön mindenhol látható a „welcome spartans” felirat. Minden második ember finisher pólóban sétál, bárki, bárhonnan is jött, köszönünk egymásnak, szóba elegyedünk. A helyiek érdeklődnek, úton-útfélen megszólítanak, mi pedig szívesen válaszolunk, beszélgetünk. 


I. Hajsza Rövipályás üldözéses akadályfutó verseny - 2019.10.19. @Győr

A ló néz, a csikó lát / Nyomatnék egy gyors tornát.
vendég / 2019.11.04.

Adja magát a gondolat, hogy Győr felé vegyem arcomat, ahol az OCR Magazin és a Pannonhajsza csapatának kooperációs rendezvénye kielégítheti az ember ilyen irányú vágyait. Az együttműködés egy eleddig ismeretlen, de mindenképpen figyelemre méltó koncepciót hozott el nekünk. Rövidpályás, üldözéses akadályfutó verseny címmel meghirdetett eseményük megannyi kérdőjelet vet fel, de távolról amúgy sem kapunk rá választ, szóval jobb lesz odamenni és megélni az élményt.Aki nem tartozott azon kiváltságosok közé, hogy az építésben, tesztelésben részt vehetett, annak maradt az internet, ahol rövidebb filmeken keresztül hergelték az ingerküszöböt. Olybá tűnt az építmény, mint egy jól megszervezett OCR verseny, ahol szépen le vannak pakolva az akadályok, aztán előző este egy féregjárat elkezdte volna benyelni az egész területet, utakat, fákat, hegyeket, de a fémmel nem tudott mit kezdeni ezért egy kupacba hányva ott maradt minden tákolmány. Közelebb érve már feltűnt egyfajta logika is, ami a verseny alkalmával tovább csiszolódott. A monstrum mindenesetre tiszteletet parancsolóan hirdette lehetőségeit, mennyisége félelmet keltett, mely belül a kíváncsisággal és „menjünk már neki!” érzéssel viaskodott, miközben minőségi kivitelezése bizalmat sugárzott. 


Scout Trail Run - 2019.10.12. @Királyszállás

Ide nekem a királylányt!
vendég / 2019.10.22.

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr, még azon is túl, volt egy ország. Sportos népe nagy boldogságban élt egyedül a királynak fajt a szíve, ugyanis legkisebb lányának csak nem találta megfelelő férjet. Kihirdette tehát szerte a királyságban, hogy annak adja lánya kezét ki teljesíti három feltételét.
Utazz el egy versenyre, meg ne is,Versenyezz is meg ne is,Fizess is érte meg ne is!Összeszedte hát minden bátorságát Gabi betyár, befogta százlovas hintaját és nekivágott, hogy teljesítse királya parancsát.
Kezdődhetne így is a mese, de akkor előre mindenki tudná, hogy happy-end lesz a vége. Az meg unalmas, szóval nézzük a száraz tényeket.


Sopron Pajzs Akadályfutás - 2019.10.12. @Sopron

Mezei zsurló, kakukkfű, citromfű, hársfa...
vendég / 2019.10.21.


Ez nem egy gyógytea hozzávalóinak felsorolása, hanem a 2019.10.12-én Lővérekben megtartott első Sopron Pajzs Akadály-és terepfutóverseny memóriafeladata volt. De kezdjük az elején…

Reggel 7 órától már gyülekeztek a versenyzők és szurkolóik a Harkai utcai Camping területén. 9.30-tól 10 percenként indították a futamokat a szervezők, akik 200-300 indulóval számoltak. A kissé hideg, 9°-os hőmérséklet ellenére lelkesen melegítettek a versenyzők, majd az indító kürt megnyomása után belecsaptunk a "lecsóba".


Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny - 2019.09.21. @Nyíregyháza

Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem.
vendég / 2019.10.10.

Énekli az író, miközben zokognak a gyerekek.Az ősz azonban nem csak az iskolaszezont, de az OCR szezont is magával hozza. Hétvégente zavarba ejtő mennyiségű verseny közül válogathatunk, szinte verekednek a kegyeinkért a szervező csapatok. Ez annyiból jó hír, hogy akarva, akaratlan kénytelenek egyre jobb és jobb rendezvénnyel előrukkolni. Ezen a hétvégén egy jól ismert és bejáratott név mellett döntöttem, hátha sikerül fogást találni rajtuk.


"Mókás, csalóka emelkedőkkel, fenséges panorámával és a közkedvelt sípályával"

Interjú a Sopron Pajzs akadályfutó verseny szervezőivel
Sebők Szabolcs / 2019.10.07.

Sopron a Hűség városa. A Sopron Pajzs szervezői viszont nagyon szeretnék, hogy ha a város neve mellé az akadályfutó színtér kollektív tudatában párosulna egy nagyon király futóverseny is. Október 12-én első alkalommal rendezik meg OCR versenyüket. Ez alkalomból kérdeztük  a főszervezőket néhány dologról.


"Szerencsés vagyok, hogy ilyen emberekkel dolgozhatom együtt"

Interjú Púza Andrással, a HDR főnökével az egri buli előtt
Sebők Szabolcs / 2019.10.04.

Az interjú kérdéseit még a németországi buli előtt küldtem ki Púza Andrásnak, a Hard Dog Race főnökének, de nyilván nyakig voltak melóval és így az esemény után, de még a Egerben megrendezésre kerülő Wild heppening előtt hoztuk össze a beszélgetést, ami - mint minden alkalommal - most is nagy élmény volt. 


"Az a tény, hogy ép és kerekesszékesek együtt küzdenek és teljesítenek feladatokat, példaértékű!"

Interjú Kanyó Zsolttal, a SalGO kerekesszékes akadályverseny résztvevőjével
Sebők Szabolcs / 2019.09.27.

Az idei SalGO Jótékonysági Akadályfutó verseny természetesen a hagyományoknak megfelelően állati jó buli volt, de az idei esemény egy másik versenyszám miatt volt különleges. Ez pedig nem más, mint a kerekesszékes akadályverseny. Egyedülálló verseny, egy nagyszerű kezdeményezés és nagyon reméljük, hogy a szervezők terve beválik és ebből is sikerül hagyományt teremteni. Az egyik versenyzővel, Kanyó Zsolttal készítettünk interjút, aki emellett a tervezési folyamatokból is aktívan kivette a részét. 


SalGO Jótékonysági Akadályfutó verseny, 2019.09.14. @Salgótarján

Öröm, boldogság
vendég / 2019.09.24.

Idén másodszor került megrendezésre a Palóc Roham csapat OCR versenye, a Salgo Charity Run Salgótarjánban, ahol a befolyt összeget ismét jótékony célra fordították a szervezők. A tavalyi verseny után rögtön tudtam, ha idén szerveznek ilyen eseményt, akkor mindenképpen ott lesz a helyem.Természetesen neveztem mihelyst meghirdették az eseményt és az idő gyors elteltével már a rajtnál is álltam. Végigmentem a pályán és szintén nem ért csalódás, bár ismerem a környéket, a legtöbb útvonalat befutottuk már számtalanszor, mégsem tudtam kiszámítani az útvonalat és közelgő akadályokat. 


Egerbe érkezik a Hard Dog Race, a felejthetetlen kutyás élmény

A kutyás akadályfutó verseny Wild és Junior futamai október 12-én kerülnek megrendezésre Egerben.
Sebők Szabolcs / 2019.09.20.

Hard Dog Race - a kutyás akadályfutó verseny, ahol kutyák és gazdik együtt teljesítenek egy természetes és épített akadályokkal nehezített pályát. 2016-os indulása óta tartó töretlen népszerűsége nem állt meg az országhatárnál. Ma már Csehországban, Németországban és Lengyelországban is rendeznek HDR futamokat az aktív gazdik és kutyák legnagyobb örömére. A HDR sikere többek között abban rejlik, hogy sajátos módon egyesíti az akadálypályás és a kutyás-terepfutás versenyek kihívásait. A versenysorozat több próbatételből áll, Base (6 km, 16 akadály), Wild (12 km, 22 akadály) Junior (2 km, 8 akadály, 8-14 éves korig) és Not Just Run (6 km, akadályok nélküli jótékony célú futás), melyek mindegyike évente egyszer kerül megrendezésre Magyarországon.  


III. VulcanRun 2019.09.14. @Celldömölk

Neked tervezve
Sebők Szabolcs / 2019.09.17.

Szégyen és gyalázat, de a már harmadik alkalommal megrendezett VulcanRun volt számomra az első, ahol személyesen is ott voltam. Beszámoló korábban is volt, de az mindig vendégszerzők tollából és csak lelki szemeimmel igyekeztem elképzelni, milyen lehet a celldömölki OCR buli. Pedig ok több is lett volna korábban a látogatásra. Először is Lendvai Gábor és csapata szervezi, aki az MSR-rel szépen nevet szerzett maguknak a hazai akadályfutó színtéren, másodszor pedig Celldömölk háztól-házig 60(!) km-re van... Mindegy, így alakult... 


"Részvételeddel egy mozgáskorlátozott kislány életét könnyebbé teszed"

Interjú Petrovics Zoltánnal, az Adrenaline Akadályfutó verseny egyik szervezőjével
Sebők Szabolcs / 2019.09.13.

Szeptember 21-én egy új sorozat rajtol el Adrenaline Akadályfutó Verseny néven. A Gerecse lábához megálmodott verseny egy különleges őszi napot ígér nekünk, de ami még ennél is fontosabb, hogy egy szívet melengető küldetésben is tudtok a szervezőknek segíteni, ha ide szervezitek a programotokat. Interjú Petrovics Zolival, az egyik főszervezővel.


Sűrű ősz jön - új sorozatok indulnak ősszel

Sebők Szabolcs / 2019.09.12.

A szokásoknak megfelelően a nyári pörgés nem lassul, jönnek a már-már hagyományosnak mondható bulik, mint pl. a VulcanRun, a Spartan, az Extreme Trail, a SalGO, a Running Warriors.Emellett pedig új belépőket is köszönthetünk és vigyázó szemünket az első rendezésükre vetjük. A Gerecse dombjai között ígér vér és verítéket az Adrenaline terepakadályfutó verseny, a Hűség Városa, azaz Sopron is végre feliratkozik az OCR térképre a Sopron Pajzs Akadályfutás bulival, október végén pedig Tamási felé vesszük az irányt, ahol a Dám-Akadályfutó Verseny mutatkozik be. És szót kell ejtenünk még egy visszatérő versenyről is: a IV. Savaria LEGIO RACE & OCR ugyanis 2017-ben rendezett legutóbb buli Szombathelyen - most pedig a Tefutsz támogatásával készülnek, reméljük állat lesz.


Dragon Race 3.0 - 2019. 07.27. @Nyírbátor

... és akkor a cipőt le!
vendég / 2019.09.11.

A DragonRace honlapján olvasható ajánló alapján hirtelen felindulásból a versenyt megelőző napon kitaláltam, hogy megnézem közelebbről ezt a szombati versenyt, annak is a hosszabb futamát, mert 1. még sosem voltam, 2. csak jókat hallottam róla, 3. tudtam, hogy tele lesz baráttal, ismerőssel, 4. jó társaság alakult az útra, 5. épp ráértem, 6. gondoltam, akár egy edzésnek is jó lesz.


Weekend Warriors HOCRA Sprint - OB 2019.07.20. @Szentes

Jövőre veletek ugyanitt
vendég / 2019.09.10.

2019. július 20-án részt vettem a Terepakadályfutó Országos Bajnokság Szentesen megrendezett, Weekend Warriors nevű, sprint távú országos bajnoki és kupafutamán, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület szervezésében. A versenyen 3 kategóriában indulhattak a versenyzők: katonai és rendvédelmi futamon, országos bajnoki futamon az igazolt OCR-versenyzők, valamint nyílt futamon bárki, aki szerette volna magát megmérettetni egy ilyen eseményen. 
A verseny tényleg nagyon gyors sprint futam volt, összesen 1,5 km-es távval, viszont ezen elhelyezve 22 akadállyal. A leggyorsabbak akár negyedóra körüli idővel is végig tudtak menni a pályán, az értékelhető eredményhez pedig 25 perces időkorlát állt rendelkezésünkre.


HUN Harcos akadályfutó verseny, 2019.07.20. @Lupa-Tó

Hozzáadott értéket tartalmaz!
vendég / 2019.07.25.