SalGO jótékonysági akadályfutó verseny, Salgótarján @2020.09.05.

Mint a nagyoknál
vendég / 2020.09.11.

Páder Zsófi az OCR Magazin segítségével első alkalommal vett részt a Palóc Roham SalGO jótékonysági akadályfutó buliján Salgótarjánban. Zsófi amúgy akadálytrénerként is dolgozik, így ennek megfelelő lendülettel és elhivatottsággal állt oda a profi női rajtba és ....


Dragon Race 2020 - 2020.08.16. @Nyírbátor

A Sárkány miatt lettünk nagyképűek
Sebők Szabolcs / 2020.09.03.

1 fotó - 1 mondat. Nagy képes beszámolónk még nem volt, gondoltuk kipróbálunk ilyet is. A berepülő pilótánk Szabó Veronika, aki a Dragon Race izzasztó nyári bulijáról szórta elénk gondolatait. Köszönjük a mindig szuper fotókat Figurának, a versenyt Dragon Race szervezőinek. Sok-sok ilyet kérünk még! 


The Race - 2020.08.22 @Krasznahorka (SK)

A határtalan profizmus
vendég / 2020.09.01.

Egy héttel korábban.
Helyszín: II. Sopron pajzs.
Első akadály kötélmászás. A felfelé irány gyorsan ment, lefelé még gyorsabban sikerült a csúszás így 4 ujjamat bőrmentesítettem, a többin csak vízhólyagok kezdtek megjelenni. Az állapotomon nem segített a cél elé telepített színes-mázos majomlétra, mely a leffegő szövet daraboktól segített megszabadítani. Ekkor már sejtettem, hogy a hidegvizes borogatás ide kevés lesz. Az orvosi ügyeletnél felhívták a figyelmemet, hogy a fertőtlenítés lehet egy kicsit csípni fog, de azt nem mondták, hogy majd be fogok xarni. Kezdtem megérteni, hogy az akciófilmek főhősei miért bírják a golyózáport, de szisszennek fel, ha a környék jó csaja a macskakarmolást tisztítja ki rajtuk.Miután visszanyertem erőmet a beszédre, első kérdésem ez volt:
- Jövő hétvégére ez be fog gyógyulni?
Kicsit meglepődve kérdezett vissza a doki:
- Miért, már jövő hétvégén is futkározni szeretnél?
- Hát, ki van fizetve….


Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny, 2020.07.04. @Nyíregyháza

Van új a nap alatt?
vendég / 2020.07.10.

Az ínséges időknek ezennel vége, ráadásul nem is egy klasszikus formátummal robbant be az akadályverseny hullám Magyarországra! 
Az itthon eddig ismeretlen stadionversenyek sorozatának nyitányát az Extreme Trail Hungary SE hozta el nekünk. Szerencsére a járványhelyzet csak tolni tudta, de megakadályozni nem a bevezetést, mindenesetre a klasszikus fesztiválhangulatot ketté vágta a versenypálya és a látogatók által is élvezhető sátrak elszeparálása.Új formátum új kérdéseket vet fel a versenyzők számára. Hogyan használják ki a területet, hogyan lesz egy jól körül határolt térből több kilométer hasznos táv és ebbe hogyan lehet és milyen akadályokat besuvasztani? Képzeletbeli kérdéseinkre részben választ kaptunk az előző nap felkerült térképpel, melyben a nyomvonal mellett a sorszámozott állomások is szerepeltek, utolsó esélyt adva a megfutamodásnak. Sajnos az is feltűnt, hogy a futball gyep a tiltott övezet kategóriájába került. Kár, végre falábú futballisták helyett igazi harcosok is taposhatták volna a pázsitot.


DragonRace Ice - 2020.02.22.@Nyírbátor

Szívesen jövünk a nyári verzióra is!
vendég / 2020.02.25.


OCR-es barátaink tanácsára, és mert megszerettem a téli versenyeket szombaton ellátogattunk a nyírbátori rendezésű Dragon Race Dragon Ice verziójára, ami végül minden volt, csak téli nem... A szervezők versenyhelyszínnek a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt valamint a termált körülvevő erdőt választották, ami már önmagában jópofa volt szerintem, főleg, hogy az akadályok egy része is a meleg víz fölött, vagy éppen benne zajlott. Éppen ennek jó híre vonzott ide minket is, és azt kell mondjam egyáltalán nem csalódtam, sőt…5 km +, Pro-kategóriában indultam, ami szigorúbb szabályokkal és korcsoport nélküli értékeléssel (abszolút díjazás) járt. A kedvenc, 12-es rajtszámos indulás mindenképpen jó kezdetnek bizonyult.


Spartan Trifecta Világbajnokság - 2019. november 2-3. @Spárta, Görögország

vendég / 2019.11.18.

Immár második alkalommal rendezték meg Görögörszágban, Spártában a Spartan Trifecta világbajnokságot. 2018-ban is részt vettem rajta, tudtam, hogy az egyik legjobb hangulatú verseny mind közül, így az idén is mindenképpen tervben volt. 
Így is lett, az utazási körülményeket (szállás, utazás) már hónapokkal az időpont előtt leszerveztem. Így november első hétvégéjét megelőző csütörtökön indultunk, részemről egy korábbi verseny nyereményéből vásárolt repülőjegy-kuponnal Athénig, majd Athénból bérelt autóval a kb. 3 óra autóútra lévő Spártáig. Útközben gyors megállás a Korinthoszi-csatornánál, a tavaly bejáratott helyen ebéd (semmit nem hagyunk a véletlenre :)), kora esti érkezés a városka közepén lévő, a rajttól és céltól kb. 200 méterre található, lepukkant, de a célnak megfelelő szállodába. Útközben már folyton magyarokkal találkozunk, gyorsan le is fixáljuk az esti vacsorát a szokásos helyen, Dimitris-nél, amely a későbbiekben a magyarok  központi találkozóhelyéül szolgált végig az esemény alatt (legalább 50 fős delegáció képviselte hazánkat).A városka ez esemény helyszínére felbolydul: a fő utca le van zárva, hisz itt érkezik be a futam vége. A Leonidas-szobor előtt készülnek a fényképezkedő-helyek, mindenhol korhűnek látszó spártai öltözetben lévő katonák flangálnak. A szállodákon, vendéglőkön mindenhol látható a „welcome spartans” felirat. Minden második ember finisher pólóban sétál, bárki, bárhonnan is jött, köszönünk egymásnak, szóba elegyedünk. A helyiek érdeklődnek, úton-útfélen megszólítanak, mi pedig szívesen válaszolunk, beszélgetünk. 


I. Hajsza Rövipályás üldözéses akadályfutó verseny - 2019.10.19. @Győr

A ló néz, a csikó lát / Nyomatnék egy gyors tornát.
vendég / 2019.11.04.

Adja magát a gondolat, hogy Győr felé vegyem arcomat, ahol az OCR Magazin és a Pannonhajsza csapatának kooperációs rendezvénye kielégítheti az ember ilyen irányú vágyait. Az együttműködés egy eleddig ismeretlen, de mindenképpen figyelemre méltó koncepciót hozott el nekünk. Rövidpályás, üldözéses akadályfutó verseny címmel meghirdetett eseményük megannyi kérdőjelet vet fel, de távolról amúgy sem kapunk rá választ, szóval jobb lesz odamenni és megélni az élményt.Aki nem tartozott azon kiváltságosok közé, hogy az építésben, tesztelésben részt vehetett, annak maradt az internet, ahol rövidebb filmeken keresztül hergelték az ingerküszöböt. Olybá tűnt az építmény, mint egy jól megszervezett OCR verseny, ahol szépen le vannak pakolva az akadályok, aztán előző este egy féregjárat elkezdte volna benyelni az egész területet, utakat, fákat, hegyeket, de a fémmel nem tudott mit kezdeni ezért egy kupacba hányva ott maradt minden tákolmány. Közelebb érve már feltűnt egyfajta logika is, ami a verseny alkalmával tovább csiszolódott. A monstrum mindenesetre tiszteletet parancsolóan hirdette lehetőségeit, mennyisége félelmet keltett, mely belül a kíváncsisággal és „menjünk már neki!” érzéssel viaskodott, miközben minőségi kivitelezése bizalmat sugárzott. 


Scout Trail Run - 2019.10.12. @Királyszállás

Ide nekem a királylányt!
vendég / 2019.10.22.

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr, még azon is túl, volt egy ország. Sportos népe nagy boldogságban élt egyedül a királynak fajt a szíve, ugyanis legkisebb lányának csak nem találta megfelelő férjet. Kihirdette tehát szerte a királyságban, hogy annak adja lánya kezét ki teljesíti három feltételét.
Utazz el egy versenyre, meg ne is,Versenyezz is meg ne is,Fizess is érte meg ne is!Összeszedte hát minden bátorságát Gabi betyár, befogta százlovas hintaját és nekivágott, hogy teljesítse királya parancsát.
Kezdődhetne így is a mese, de akkor előre mindenki tudná, hogy happy-end lesz a vége. Az meg unalmas, szóval nézzük a száraz tényeket.


Sopron Pajzs Akadályfutás - 2019.10.12. @Sopron

Mezei zsurló, kakukkfű, citromfű, hársfa...
vendég / 2019.10.21.


Ez nem egy gyógytea hozzávalóinak felsorolása, hanem a 2019.10.12-én Lővérekben megtartott első Sopron Pajzs Akadály-és terepfutóverseny memóriafeladata volt. De kezdjük az elején…

Reggel 7 órától már gyülekeztek a versenyzők és szurkolóik a Harkai utcai Camping területén. 9.30-tól 10 percenként indították a futamokat a szervezők, akik 200-300 indulóval számoltak. A kissé hideg, 9°-os hőmérséklet ellenére lelkesen melegítettek a versenyzők, majd az indító kürt megnyomása után belecsaptunk a "lecsóba".


Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny - 2019.09.21. @Nyíregyháza

Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem.
vendég / 2019.10.10.

Énekli az író, miközben zokognak a gyerekek.Az ősz azonban nem csak az iskolaszezont, de az OCR szezont is magával hozza. Hétvégente zavarba ejtő mennyiségű verseny közül válogathatunk, szinte verekednek a kegyeinkért a szervező csapatok. Ez annyiból jó hír, hogy akarva, akaratlan kénytelenek egyre jobb és jobb rendezvénnyel előrukkolni. Ezen a hétvégén egy jól ismert és bejáratott név mellett döntöttem, hátha sikerül fogást találni rajtuk.


SalGO Jótékonysági Akadályfutó verseny, 2019.09.14. @Salgótarján

Öröm, boldogság
vendég / 2019.09.24.

Idén másodszor került megrendezésre a Palóc Roham csapat OCR versenye, a Salgo Charity Run Salgótarjánban, ahol a befolyt összeget ismét jótékony célra fordították a szervezők. A tavalyi verseny után rögtön tudtam, ha idén szerveznek ilyen eseményt, akkor mindenképpen ott lesz a helyem.Természetesen neveztem mihelyst meghirdették az eseményt és az idő gyors elteltével már a rajtnál is álltam. Végigmentem a pályán és szintén nem ért csalódás, bár ismerem a környéket, a legtöbb útvonalat befutottuk már számtalanszor, mégsem tudtam kiszámítani az útvonalat és közelgő akadályokat. 


III. VulcanRun 2019.09.14. @Celldömölk

Neked tervezve
Sebők Szabolcs / 2019.09.17.

Szégyen és gyalázat, de a már harmadik alkalommal megrendezett VulcanRun volt számomra az első, ahol személyesen is ott voltam. Beszámoló korábban is volt, de az mindig vendégszerzők tollából és csak lelki szemeimmel igyekeztem elképzelni, milyen lehet a celldömölki OCR buli. Pedig ok több is lett volna korábban a látogatásra. Először is Lendvai Gábor és csapata szervezi, aki az MSR-rel szépen nevet szerzett maguknak a hazai akadályfutó színtéren, másodszor pedig Celldömölk háztól-házig 60(!) km-re van... Mindegy, így alakult... 


Dragon Race 3.0 - 2019. 07.27. @Nyírbátor

... és akkor a cipőt le!
vendég / 2019.09.11.

A DragonRace honlapján olvasható ajánló alapján hirtelen felindulásból a versenyt megelőző napon kitaláltam, hogy megnézem közelebbről ezt a szombati versenyt, annak is a hosszabb futamát, mert 1. még sosem voltam, 2. csak jókat hallottam róla, 3. tudtam, hogy tele lesz baráttal, ismerőssel, 4. jó társaság alakult az útra, 5. épp ráértem, 6. gondoltam, akár egy edzésnek is jó lesz.


Weekend Warriors HOCRA Sprint - OB 2019.07.20. @Szentes

Jövőre veletek ugyanitt
vendég / 2019.09.10.

2019. július 20-án részt vettem a Terepakadályfutó Országos Bajnokság Szentesen megrendezett, Weekend Warriors nevű, sprint távú országos bajnoki és kupafutamán, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület szervezésében. A versenyen 3 kategóriában indulhattak a versenyzők: katonai és rendvédelmi futamon, országos bajnoki futamon az igazolt OCR-versenyzők, valamint nyílt futamon bárki, aki szerette volna magát megmérettetni egy ilyen eseményen. 
A verseny tényleg nagyon gyors sprint futam volt, összesen 1,5 km-es távval, viszont ezen elhelyezve 22 akadállyal. A leggyorsabbak akár negyedóra körüli idővel is végig tudtak menni a pályán, az értékelhető eredményhez pedig 25 perces időkorlát állt rendelkezésünkre.


HUN Harcos akadályfutó verseny, 2019.07.20. @Lupa-Tó

Hozzáadott értéket tartalmaz!
vendég / 2019.07.25.


Robinson, törj ki a szigetről, 2019.07.06.@Szécsény

...de meg nem állít gyávaság!
vendég / 2019.07.16.


OCR Running Warriors, 2019.06.15. @Bánk

Keményebb, mint tavaly - pedig az se volt puha
vendég / 2019.07.01.


VI. Pannonhajsza, 2019.06.08. @Csesznek

Ember tervez, hőség végez...
vendég / 2019.06.26.


V. Garmin GróTrapp, 2019.05.25. @Zalaszentgrót

Sár a köbön...
vendég / 2019.06.17.


Military Survival Run, 2019.06.01. @Pápa, Bázisrepülőtér

A hazai OCR-ek Rambója
Sebők Szabolcs / 2019.06.08.


1 2 3 4 5 6 7