VulcanRun 2024

Kiéhezettek viadala
Veiger Gábor / 2024.04.05.

Csak nekem tűnik oly távolinak a legutolsó igazi OCR verseny?
Éhezvén a kihívásra gyűlt össze, a tavalyinál jóval több nevező az év első kvalifikációs versenyére. A márka jól ismert, ezért bizonyos fokú elvárások is vannak a VulcanRunnal kapcsolatban. Tavalyi igen sűrűn, akadályokkal telepített RAJT/CÉL-terület most kicsit szellősebbre sikeredett, némi megkönnyebbülést csempészve az indulók szívébe. A logikusabban elrendezett fesztiválterületre magyarázat talán az is lehet, hogy 5 és 10 kilis távok közül választhattunk az idén, ami jóval nagyobb mozgásteret enged a szervezőknek is.


Fighters' Run - Eplény

Száraz lábakkal a lankákon
Veiger Gábor / 2023.11.03.

Az megvan, hogy este házibuliba vagy hivatalos, berúgod az ajtót és a házigazda „welcome drink-el” vár az ajtóban? Azt a bulit elb@szni nem nagyon lehet, de az alaphangulat biztosított. Valami hasonlót éreztem, mikor már a parkolóban üdvözölt egy felfújható kapu. Igen, megjöttem, itt várnak!


NorthStorm - Az első csapás

Már elsőre is szuper lett!
Veiger Gábor / 2023.10.20.

Egyik kedvenc időtöltésünk új csapatok első rendezésére járni. A második kedvencünk meg visszamenni, de ez az írás most nem erről szól.Northstorm Szerbiában közel a határhoz választott helyszínt, mint később kiderült, nagyon is jól tették. Számítottak magyar versenyzőkre, ezért az információk jelentős része lefordítva is megjelent Instán. Közösségi médiában ott elég erősek, míg Facebookon mintha le lennének maradva. Tippelem, hogy így nehezebb lehet a marketing, de aki keresi megtalálja őket.


SalGo jótékonysági versenyek 09.09.

Bohócdoktorok akcióban
Veiger Gábor / 2023.10.06.


A Palóc Roham csapatát nem lehet megakasztani. Karitatív sorozatukba most a Piros Orr Bohócdoktorok kerültek, akik kórházról-kórházra járva vidítják fel a beteg gyerekeket. Nem volt kérdés, hogy ebbe a nemes cselekedetbe nekünk is be kell szállni. Persze élénken él bennünk a környező hegy által nyújtott terep emléke, valamint a kihelyezett akadályok kellemetlensége is. 3 in 1!


Adrenaline 2023

Upgrade a pusztában
Veiger Gábor / 2023.09.08.

Idén őszre tették egyik kedves kis fapados versenyem, ellenben most sem úsztuk meg a dög meleget. Egy új népi bölcsességgel lehetünk lassan gazdagabbak: ha Adrenalin, akkor szikrázó napsütés! Ami nem állandó az a pár fejlesztés, mióta nem találkoztunk. Így a „fapados” jelző kezdi is elveszteni értelmét. 


IV. NYÍREGYHÁZI EXTREME TRAIL WEEKEND - Terepakadály futó verseny

A torta meg lesz fűszerezve
Veiger Gábor / 2022.10.09.

Hagyományoknak megfelelően idén sem maradhatott el a sík-terep-akadály-futás egyik legjobb versenye Nyíregyházán. Arról nem is beszélve, hogy a nap nem ér véget a cél után, a kísérőprogramok, a hagyományoknak megfelelően, minden korosztálynak kikapcsolódást nyújthattak.Nagyobb rendezvényeken egyre divatosabb, hogy a helyszíni csomagátvételre már előző nap lehetőséget biztosítanak. Idén az időmérőm kívül egy zoknival bővült az Extremes kollekció. Igazán lelkes kalandoroknak így már van: pólója, törölközője, baseball sapkája és ha minden igaz, ezeket egy saját márkás tornazsákba is el tudja helyezni. Másik előnye a 0-ik napnak, hogy a célterület környékét el lehet kezdeni feltérképezni, nekiállhatsz koptatni a felállított akadályokat, hogy másnapra ne érjen meglepetés. Legalábbis a pálya végén 😊


Fighters' Run - Sirok

A falka felemelkedése
Veiger Gábor / 2022.06.23.

Régi-új csillag tűnt fel a magyar OCR élet égén. Ha a „régi”-t nem érted, semmi baj, a 2012-ben indult Fighters’ Run sorozat ’16-ban rendezte utolsó futamát. Akkor még sima kalandfutásnak dedikálva, kevésbé kiforrva, jobban kihasználva a természetet, nem sajnálva az árkok ásását egy-egy ferdepalánk után, a „tökig sarasnak lenni” elvárás volt, nem extra. Régi videókat nézve akaratlanul is felsejlik a gondolat: „Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi sem.” Mégis mit hoztak nekünk a feltámasztással?


EXTREME TRAIL FESZTIVÁL - Tokaj

Minőség, megbízhatóság, ET!
Veiger Gábor / 2022.06.12.

’22-ben az Extreme Trail végre visszatért oda, ahonnan öt évvel ezelőtt elindult és azóta is töretlenül szervezi nekünk a kihívásokat. Ugyan a belvárosból kiköltöztek a Fesztiválkatlanba, ez csak jót tett az eseménynek.


IV. Várvölgyi terepakadály futás

Kincsre leltünk!
Veiger Gábor / 2022.05.24.

Voltatok már úgy, hogy éltétek az életeteket, aztán jött egy inger, egy hatás, ami kinyitott egy kiskaput és észrevettetek valamit, ami eddig is ott volt, de „nem láttátok a fától az erdőt”? A TOR 4. alkalommal rendezett, mi pedig első alkalommal koptattuk akadályait. Sajnos.


Spartan Sprint - Rakaca

Esőben, sárban előre a dobogóra!
Veiger Gábor / 2022.05.01.

Sikeresen lezajlott az idei első magyar Spartan hétvége, mely ezúttal hazánk egyik legnagyobb víztározója, a Rakacai-tó szomszédságában került megrendezésre, április 23-24. között. Szombaton a super távon erős nemzetközi mezőny állt rajthoz, köszönhetően annak, hogy a futam a CEU Regional Series első állomása. Vasárnap a sprint és charity sprint futamokon állhattunk rajthoz, valamint aznap délután indult special kids futam is.


Spartan Charity Rakaca-tó - 2022.04.24.

Hivatali visszatérés
Sebők Szabolcs / 2022.04.27.

Jó rég volt, amikor utoljára versenyeztem akadályfutó versenyen és ehhez képest is még messzebb van az utolsó Spartan fellépésem. Tudjuk jól, hogy az OCR-hez a Spartan a kapudrog, ami után aztán valaki keres más kihívásokat, nehezebb bulikat és van, aki ott ragad az Arooo gravitációs mezőjében. Mi itt a Magazinnál hiszünk a sokszínűségben és a változatosságban, ezért amellett, hogy nem hallgatjuk a Spartan érdemeit a színtéren, nem tudjuk nem látni és láttatni a korlátait is. Mégis vasárnap hosszú évek után kis gatyában a Rakaca-tó melletti nyomorult szántón (mások ez parkolónak hívták aznap), nomád körülmények között a kocsiban igyekeztem magamra cuppantani a sok hónapja használaton kívüli sárcipőmet, ami megkeményedve és alig meghajolva vette tudomásul, hogy itt kéremszépen verseny lesz. Meg tudom magyarázni. Az úgy volt, hogy ez egy céges csapatépítő örömfutás lesz (ezért a Charity) részben olyan kollégákkal, akik még nem élték át az OCR szépségeit. A verseny napjára tíz bátor ember maradt és hogy az izgalomból valódi élmény legyen, az extrát az időjárás tette hozzá a naphoz...


10. Running Warriors

Harc az elemekkel (is)
Veiger Gábor / 2022.04.24.

2016-ban nagyon sok versenyre mentem el. Mindegy volt, hogy terep, aszfalt vagy éppen akadályfutás. Így találkoztam a Running Warriors-al is. Akkor még más volt. Inkább hasonlított egy Spartan Race-re, egy buli futásra, mint egy kőkemény, alkargyilkos OCR versenyre. Bár akkor odáig voltam a Spartan Race-ért, a Running Warriors nem fogott meg annyira. Legközelebb csak 2021-ben álltam újra a Predator fejes rajt kapu alatt. Tavaly fordultam az OCR felé, nagyon tetszett a megújult (legalábbis nekem) Running Warriors, így nem volt kérdés, hogy idén is ott a helyem.


BakonyRUN 7.0

Nedvesen a legjobb
Veiger Gábor / 2022.04.17.

Ismét megrendezésre került a BakonyRun, a verseny, ahol olyat kapsz, hogy a fa adja a másikat. Ahol nem is az akadályok jelentenek kihívást, hanem a természet, magát a Bakonyt kell legyőzni. Idén nem csak a sima távot (egyénileg és csapatban), valamint a BakonyUltrát (ami terepfutás akadályok nélkül több távon) lehetett teljesíteni, hanem aki elég bátor volt, bevállalhatta a BakonyRun dupla futamot is, ahol kétszer kell teljesíteni a 10+ km-t. Mivel mi előző nap is áztunk-fáztunk a Running Warriors nevű OCR-versenyen, most nyuszik voltunk és megelégedtünk az egy körös verzióval.


Dragon Challenge & Just Run

3 óra s begolyózól
Veiger Gábor / 2022.04.10.

Három óra körözés. Az esemény időpontjának közeledtével egyre inkább tűnt elhamarkodott ötletnek az egyéniben indulás. Bezzeg nevezéskor! Apró betűs rész: minimum 5 kör és pattan a medál. Egy kör kevesebb, mint 2 kilométer, szóval nem lehetetlen.


I. OCR edzőtábor és szakmai hétvége Mátraházán

4 nap, 11 edzés, 5 előadás
Veiger Gábor / 2022.03.20.

4 nap, 11 edzés, 5 előadás, egy lelkes, mindenre elszánt csapat és egy szuper helyszín a Mátrában – röviden így foglalhatnánk össze az I. OCR edzőtábor és szakmai hétvégét, ami 2022. március 3-6. között került megrendezésre a Mátraházi Edzőtáborban a Force Gym Budapest szervezésében.


MADMAN Race Winter Edition 1.0

Az első fecske
Veiger Gábor / 2022.01.30.

Egy fecske nem csinál nyarat, egy verseny nem csinál sorozatot, holtszezonban viszont minden pénzt megér. Ebbe a környezetbe szervezte meg első téli próbatételét a Mad Man csapata és milyen jól tette!


III. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny

Extreme Trail – Többet ad, még többet!
Veiger Gábor / 2021.11.14.

Bizonyára sokunknak okozott nagy szomorúságot, mikor az tokaji Extreme hétvégét el kellett engednünk, nem csoda, hogy annyira vártuk, mit villantanak majd Nyíregyházán.


BakonyRUN 6.0

Hullámok hátán
Veiger Gábor / 2021.10.24.

Nem lehetett könnyű idén BR szervezőnek lenni, annyi csapás érte a sorozatot. Több tolás után sikerült csak megrendezni egy szép őszi vasárnapon.Csípős reggel, didergő várakozás a rajtzónában, mint régen, amikor még minden jobb volt és tavasszal nyitotta a rendezvény a szezont.


Brutálfutás 10.0

Öröm a tizediken!
Veiger Gábor / 2021.09.17.

Izgatottam indultam el otthonról, mert ez a kedvenc versenyem minden évben. Tudtam, hogy sok kacagás és malackodás vár rám.


SalGO Jótékonysági Versenyek 09.04.

Adni jó!
Veiger Gábor / 2021.09.14.

Helyszín: Palóc Roham főhadiszállás
Időpont: valamikor 2021.09.04. előtt PR tag 1: Sziasztok, akkor itt vannak az útvonaltervek. A hosszabb táv 13 km plusz a cipelések miatt egy kicsi.
PR tag 2: Mi lenne, ha itt ezt a kanyart még hozzátennénk? Csak pár kilométer plusz.
PR mindenki: Tedd hozzá!
PR tag 3: És ha erre a hegyre még felküldenénk a versenyzőket, nem sok, kicsit meredek csak.
PR mindenki: Szuper! Menjenek!!!
PR tag 4: Ha itt lemennének a völgybe akkor ott még tudnának mászni pár száz métert, az egész csak néhány kilométerrel tolja meg a távot.
PR mindenki: JEEEEEEE!!!Valahogy így tudnám elképzelni, hogyan lett a vége annyi, amennyi. De ne szaladjunk ennyire előre.


1 2 3 4 5 6 7 8 9