Spartan, szerelem első látásra @Veszprém Honor Race

Szuper beszámoló egy Superről
Veiger Gábor / 2020.11.16.

Párommal, Renivel régóta futunk, de a Spartan versenyekbe csak idén kóstoltunk bele. A veszprémi Sprint lett volna áprilisban az első, ha a járványhelyzet nem szól közbe. Így az orfűi rendezvényen estünk át a tűzkeresztségen, majd még a nyáron egy csehországi Supert teljesítettünk. Szerettünk volna még több megmérettetésen is indulni, pl. Beasten is, de sajnos idén nem jött össze. Épp ezért nagyon vártuk már ezt a speciális veszprémi eseményt.


A Honor Race annyira egyedinek tűnt a különleges helyszínnel, katonai akadályokkal és a csodálatos éremmel, hogy végül úgy döntöttünk, a Sprint mellett a Supert is megpróbáljuk. Nagy izgalommal érkeztünk meg Veszprémbe azok után, hogy szinte az utolsó pillanatig kétség övezte a részvételünket. A romló járványügyi adatok és a környező országok szigorításai miatt még a verseny hetén sem lehettünk biztosak benne, hogy megrendezhető lesz az esemény. De végül minden jól alakult. Köszönet a szervezőknek a kitartásért. A szombati Sprintet kellemes időben, jó hangulatban csináltuk végig, nagyon élveztük. Mikor vasárnap reggel megérkeztünk, teljesen más kép fogadott minket. Előző nap ilyenkor már csodálatos napsütésben lehetett részünk, most hideg és köd várt ránk. Nem volt több 5 foknál. Valahogy éreztük, hogy mindez később sem fog sokat változni. Emiatt a ruházatunkat is melegebbre váltottuk az előző naphoz képest. Profi szervezés várt minket, sehol nem kellett sokat időzni, hamar eljutottunk a rajtzónába. Remek bemelegítés után el is indult a futamunk.


Azt már a pénteken közzétett pályarajzról láttuk, hogy az akadályokat szépen elosztották a távon, ennek kifejezetten örültünk. Palánkokkal kezdtünk, majd kb. 2,5 km után elértünk az egyensúlyozáshoz. Mikor feltűnt az akadály, kezdtem is készülni a burpeekre. Ezt eddig még nem sikerült leküzdeni, a szombati Sprinten sem. Most ráadásul az időjárás miatt biztosak voltunk benne, hogy csúszik is.


Úgy is lett, néhány lépés után mentem is a burpee zónába. Nem különösebben szeretem ezt a fajta büntetést, talán nem vagyok egyedül ezzel. Mindegy, 30 letudva, mehetünk is tovább. A következő akadály a majomlétra, ezt meg kell csinálni, burpeezhetek még eleget. Sikerült is, megnyugodtam. Valahogy nekem mindig plusz motivációt ad az is, hogy ne kelljen büntetőzni. A következő akadály, a hordócipelés kellemes meglepetés volt már szombaton is. Ilyennel még nem találkoztunk előtte, nem tudtam, milyen nehéz lesz a hordó. Nem volt vészes, és könnyebben is vittem, mint a homokzsákot. Aztán jött egy inverz fal, letértünk a Sprint útvonaláról. Az első újdonság az Olympus fal.


Ezzel egyszer már találkoztunk a cseheknél, akkor nem tudtam mit kezdeni vele. Egy ferde fal, amiről könnyű lecsúszni, néhány lyukkal meg láncokkal. Most készültem kicsit fejben, úgy terveztem, elég lesz a lyukakba kapaszkodni. Rögtön az elején felvettem egy guggoló pózt, a cipőm teli talppal feküdt fel a falra, így nem csúsztam le, stabilan tudtam kapaszkodni akár egy kézzel is. Innen már nem lehet elrontani, szépen végig is mentem, aminek nagyon örültem. Futás tovább, és hamarosan jött a Slackline. Első randevúnkkor sikerült végigmenni a kifeszített hevederen. Most se voltam messze, de sajnos annyira sáros volt, hogy a közepén lecsúsztam róla. Egy jó 30-as. Gyerünk tovább, elég jól küzdjük le a távot is. A 154 m szintemelkedés egyáltalán nem tűnt soknak, viszont ahogy futottunk a terepen, ezt kicsit átértékeltük. Ahogy az egyik versenyző megfogalmazta mellettünk, az utolsó vakondtúrásra is felvittek minket. Tele volt rövid, de meredek emelkedőkkel, majd lejtőkkel a pálya. Lefelé nagyon kellett figyelni, mert csúszott rendesen. Azt hiszem, a szervezők kihozták ebből a terepből, amit lehetett.


Hamarosan elértünk a következő akadályhoz, itt a Bender várt ránk. Felugrottam, és belekapaszkodtam az egyik rúdba, majd felhúztam a lábamat, és azzal is megkapaszkodtam. Innen már nem volt nehéz. Ezután jött a 7 láb magas palánk. Reni kisebb nálam, ez a palánk már elég nagy volt neki, de segítettem, így leküzdöttük ezt is. A Twister következett. A neten azt ajánlották, hogy hátrafelé próbáljam kapkodni a kezeimet, hát nem jött be. Megint burpee. Legközelebb megpróbálom oldalazva.


Sorban a következő a Beater. Ezt nagyon szerettem volna megcsinálni, nem hiányzott újabb a három X-ből. A fix rúdon nagy lendületet vettem, és már nyúltam is a forgó rész után. Az utolsó pillanatban vettem észre, hogy valaki mellettem nagy lendülettel megindult, és mire ráfogtam volna, elforgatta a kapaszkodót. Rollback(!), lendületet vettem, és újra nekirugaszkodtam. Innen már végigmentem. Futás tovább, és már vissza is értünk a Sprint útvonalára. Homokzsákcipelés és néhány könnyebb akadály után jött a kötélmászás, ezzel sem volt gond. Majd a Z fal következett. Renivel megbeszéltük, hogy most nagyon figyelünk, hova nyúlunk, ugyanis szegény szombaton véletlenül az akadály tetejét fogta meg néhány lépéssel a vége előtt. Egy „kedves” önkéntes rögtön zavarta is a „négyütemű fekvőtámasz” zónájába, miközben épp akkor több másik versenyzőt csak figyelmeztetett ugyanezért. Most nem hibáztunk.


Irány tovább, a táv nagy része már mögöttünk, de akadály még volt előttünk szép számmal. A következő, ahol izgultunk, a dárda volt. Szombaton sikerült, elég jól ráéreztem. Orfűn volt a kezemben először, ott túl rövidet dobtam. Csehországban sikerült egy ferdét kifognom, félrehúzott, csak súrolta a bábut. Ezért most, ahogy szombaton is, nagyon figyeltem, hogy szép egyenes legyen a dárda. Be is ment megint. Közeledett a pálya vége, de a köd és a hideg nem változott. Szombaton ilyenkor húzott el a fejünk fölött a honvédségi helikopter, különleges élmény volt.


Most a következő akadályt is csak közvetlen közelről láttuk. Hercules. Itt szombaton rém kellemetlen élményem volt. Annyira nehéz volt a zsák, hogy minden erőmet kivette, de mégsem tudtam feléig sem felhúzni. 70 kg fölött vagyok valamivel, de a testsúlyommal meg se tudtam mozdítani. Reni segíteni szeretett volna, de ugye ennél az akadálynál nem lehet. Ezúttal kinéztem egy olyan zsákot, amit többen is felhúztak előttem, és azzal próbálkoztam. Fel is ment, ez olyan nehéz volt, mint a korábbi versenyeken. Persze azért mérgelődtem egy sort, amiért nem egyforma nehezek a zsákok.


Végre elérkeztünk a Military zónához, ezt nagyon élveztük szombaton is. Kitett magáért a Magyar Honvédség, nagyon jó kis pályát állítottak össze nekünk. A bejáratnál rögtön kaptunk egy gépkarabély-utánzatot, azzal együtt kellett átkúszni egy páncélozott csapatszállító alatt, és átkelni két palánkon. Ez nem is volt olyan könnyű, mint elsőre gondoltuk, a fegyvernek volt súlya, és a palánkon figyelni kellett rá. Miután leadtuk a fegyvert, még átmásztunk két teherautón és két tüzérségi lövegen is. Ezután jött a Multirig. Ez szombaton gond nélkül ment, sajnos vasárnap a végéhez közel lecsúsztam a karikáról. Irány a burpee zóna, aztán már csak néhány akadály van hátra. Ezeket is leküzdöttük, és fáradtan, de annál boldogabban szaladtunk át a célkapun.Remek verseny volt. Minden elismerésem a szervezőknek. Külön meglepetés volt az erre az alkalomra készített kis háromszög alakú emléktárgy. Remélem, jövőre is lesz alkalmunk jó sok Spartan versenyeken részt venni. Azt pedig külön várjuk, hogy újabb Honor Race eseményen indulhassunk.


4,7 / 5Akadályok nehézsége: 5
Akadályok minősége: 5
Akadályok ötletessége: 5
Akadályok száma/táv hossza: 5
Terep nehézsége: 4
Pályarajz: 5
Hangulat a fesztivál területén: 5
Infrastruktúra (WC, fürdő, stb.): 4
Regisztráció és ügyintézés: 5
Online jelenlét (FB, Instagram, Web): 5
Kommunikáció: 4


Beszámoló: Dervalics RolandFotók: Spartan Hungary Facebook


Spartan Sprint & Super Honor Race, 2020.11.07-08. @ Veszprém

"Just find to execuse to win, keep going"
Sebők Szabolcs / 2020.11.12.

A Spartan szellemisége, a pályák/akadályok kialakítása sosem állt messze a katonai kiképzőpályák világától- hiszen, ha jobban belegondolunk ezek felépítése nem nagyon változott az ókori görögök óta. Semmilyen technológiai fejlődés nem tudta elsodorni a palánkot, a kötélmászást, és a homokzsák cipelést, vagy, hogy a legalapvetőbb dolgot említsük: a futást. Ez a minden ország haderejében az alapvető kiképzés és szintfelmérés része a mai napig.
Nyilván ennek a párhuzamnak köszönhető, hogy a katonaság és a Spartan egy idő után „organikusan” egymásra talált- természetesen hol máshol, mint a „műfaj” őshazájában, az USA-ban.2018-ban a Spartan számos ága egy újabb versenytípussal bővült: ez a Honor Race, amely egyfajta military futóverseny. Engem, mint hazai és nagyon alkalmi Spartan versenyzőt , roppant nagy büszkeséggel töltött el, hogy az új őrület az Öreg Kontinensen nálunk, a Spartan Hungary és a Magyar Honvédség kezdeményezésére valósult meg. Természetesen neveztem is azonnal - tavaly novemberben, az eredetileg áprilisra tervezett versenyre.


HDR NOT JUST RUN, 2020.10.31. @ Dunaújváros

Igazi örömfutással zárta a szezont a Hard Dog
Veiger Gábor / 2020.11.03.

A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futam szombaton került megrendezésre Dunaújvárosban. Az eredetileg szezonnyitó rendezvénynek tervezett tavaszi eseményre a koronavírus járvány miatt október 31-én, szezonzáró futamként került sor.


9. Running Warriors, 2020.10.17. @Kamaraerdő, Budapest

This is OCRRRRRRR!!!
Veiger Gábor / 2020.10.27.

A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Vannak, akik Paulo Coelho könyveket igazságtartalmába menekülnek, mások rászoknak a soha véget nem érő brazil vagy török szappanperákra és vannak, akik eszement akadályok skicceinek elkészítésével próbálja levezetni a felgyülemlett feszültséget. “Engem nem zavar, csak otthon, a négy fal közt csinálják!” A probléma ott kezdődik amikor az illető az idézeteket elkezdi kipostolni a közöségi médiába, amikor a másik a négy kerttel arrébb lakó szomszéddal üvöltve elemzi ki, hogy Izaura már a negyedik rész óta miért siratja soha nem látott anyját. De a legrosszabb fajta az utolsó, amelyik veszi a fáradtságot és képes álmait megvalósítani, ezáltal olyan szörnyeket keltve életre melynek karmairól sűrűn hullottak le a magyar OCR elit képviselői is. 


II. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny, 2020.10.03. @Nyíregyháza

Melyik szervező nevét kell áldanunk érte?! Elemééér!!!
vendég / 2020.10.25.

Nem is olyan régóta, csupán egy éve vártuk, hogy visszatérhessünk a Nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, ahol engedéllyel lehetünk újra gyerekek. Ráadásul anyu-apu és még a fürdőmester sem szól érte, hogy ruhában csúszunk le a vízicsúszdán a medencébe… Age Group versenyzőként, Extreme Trail csapattagként, és ami a legfontosabb: Apaként érkeztem a versenyre. Ennek megfelelően 3 futamban indultam (OCR AG 15km, Open 7km, gyerekfutam). Mozgalmas nap volt, de nézzük sorban.


SalGO jótékonysági akadályfutó verseny, Salgótarján @2020.09.05.

Mint a nagyoknál
vendég / 2020.09.11.

Páder Zsófi az OCR Magazin segítségével első alkalommal vett részt a Palóc Roham SalGO jótékonysági akadályfutó buliján Salgótarjánban. Zsófi amúgy akadálytrénerként is dolgozik, így ennek megfelelő lendülettel és elhivatottsággal állt oda a profi női rajtba és ....


Dragon Race 2020 - 2020.08.16. @Nyírbátor

A Sárkány miatt lettünk nagyképűek
Sebők Szabolcs / 2020.09.03.

1 fotó - 1 mondat. Nagy képes beszámolónk még nem volt, gondoltuk kipróbálunk ilyet is. A berepülő pilótánk Szabó Veronika, aki a Dragon Race izzasztó nyári bulijáról szórta elénk gondolatait. Köszönjük a mindig szuper fotókat Figurának, a versenyt Dragon Race szervezőinek. Sok-sok ilyet kérünk még! 


The Race - 2020.08.22 @Krasznahorka (SK)

A határtalan profizmus
vendég / 2020.09.01.

Egy héttel korábban.
Helyszín: II. Sopron pajzs.
Első akadály kötélmászás. A felfelé irány gyorsan ment, lefelé még gyorsabban sikerült a csúszás így 4 ujjamat bőrmentesítettem, a többin csak vízhólyagok kezdtek megjelenni. Az állapotomon nem segített a cél elé telepített színes-mázos majomlétra, mely a leffegő szövet daraboktól segített megszabadítani. Ekkor már sejtettem, hogy a hidegvizes borogatás ide kevés lesz. Az orvosi ügyeletnél felhívták a figyelmemet, hogy a fertőtlenítés lehet egy kicsit csípni fog, de azt nem mondták, hogy majd be fogok xarni. Kezdtem megérteni, hogy az akciófilmek főhősei miért bírják a golyózáport, de szisszennek fel, ha a környék jó csaja a macskakarmolást tisztítja ki rajtuk.Miután visszanyertem erőmet a beszédre, első kérdésem ez volt:
- Jövő hétvégére ez be fog gyógyulni?
Kicsit meglepődve kérdezett vissza a doki:
- Miért, már jövő hétvégén is futkározni szeretnél?
- Hát, ki van fizetve….


Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny, 2020.07.04. @Nyíregyháza

Van új a nap alatt?
vendég / 2020.07.10.

Az ínséges időknek ezennel vége, ráadásul nem is egy klasszikus formátummal robbant be az akadályverseny hullám Magyarországra! 
Az itthon eddig ismeretlen stadionversenyek sorozatának nyitányát az Extreme Trail Hungary SE hozta el nekünk. Szerencsére a járványhelyzet csak tolni tudta, de megakadályozni nem a bevezetést, mindenesetre a klasszikus fesztiválhangulatot ketté vágta a versenypálya és a látogatók által is élvezhető sátrak elszeparálása.Új formátum új kérdéseket vet fel a versenyzők számára. Hogyan használják ki a területet, hogyan lesz egy jól körül határolt térből több kilométer hasznos táv és ebbe hogyan lehet és milyen akadályokat besuvasztani? Képzeletbeli kérdéseinkre részben választ kaptunk az előző nap felkerült térképpel, melyben a nyomvonal mellett a sorszámozott állomások is szerepeltek, utolsó esélyt adva a megfutamodásnak. Sajnos az is feltűnt, hogy a futball gyep a tiltott övezet kategóriájába került. Kár, végre falábú futballisták helyett igazi harcosok is taposhatták volna a pázsitot.


DragonRace Ice - 2020.02.22.@Nyírbátor

Szívesen jövünk a nyári verzióra is!
vendég / 2020.02.25.


OCR-es barátaink tanácsára, és mert megszerettem a téli versenyeket szombaton ellátogattunk a nyírbátori rendezésű Dragon Race Dragon Ice verziójára, ami végül minden volt, csak téli nem... A szervezők versenyhelyszínnek a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt valamint a termált körülvevő erdőt választották, ami már önmagában jópofa volt szerintem, főleg, hogy az akadályok egy része is a meleg víz fölött, vagy éppen benne zajlott. Éppen ennek jó híre vonzott ide minket is, és azt kell mondjam egyáltalán nem csalódtam, sőt…5 km +, Pro-kategóriában indultam, ami szigorúbb szabályokkal és korcsoport nélküli értékeléssel (abszolút díjazás) járt. A kedvenc, 12-es rajtszámos indulás mindenképpen jó kezdetnek bizonyult.


Spartan Trifecta Világbajnokság - 2019. november 2-3. @Spárta, Görögország

vendég / 2019.11.18.

Immár második alkalommal rendezték meg Görögörszágban, Spártában a Spartan Trifecta világbajnokságot. 2018-ban is részt vettem rajta, tudtam, hogy az egyik legjobb hangulatú verseny mind közül, így az idén is mindenképpen tervben volt. 
Így is lett, az utazási körülményeket (szállás, utazás) már hónapokkal az időpont előtt leszerveztem. Így november első hétvégéjét megelőző csütörtökön indultunk, részemről egy korábbi verseny nyereményéből vásárolt repülőjegy-kuponnal Athénig, majd Athénból bérelt autóval a kb. 3 óra autóútra lévő Spártáig. Útközben gyors megállás a Korinthoszi-csatornánál, a tavaly bejáratott helyen ebéd (semmit nem hagyunk a véletlenre :)), kora esti érkezés a városka közepén lévő, a rajttól és céltól kb. 200 méterre található, lepukkant, de a célnak megfelelő szállodába. Útközben már folyton magyarokkal találkozunk, gyorsan le is fixáljuk az esti vacsorát a szokásos helyen, Dimitris-nél, amely a későbbiekben a magyarok  központi találkozóhelyéül szolgált végig az esemény alatt (legalább 50 fős delegáció képviselte hazánkat).A városka ez esemény helyszínére felbolydul: a fő utca le van zárva, hisz itt érkezik be a futam vége. A Leonidas-szobor előtt készülnek a fényképezkedő-helyek, mindenhol korhűnek látszó spártai öltözetben lévő katonák flangálnak. A szállodákon, vendéglőkön mindenhol látható a „welcome spartans” felirat. Minden második ember finisher pólóban sétál, bárki, bárhonnan is jött, köszönünk egymásnak, szóba elegyedünk. A helyiek érdeklődnek, úton-útfélen megszólítanak, mi pedig szívesen válaszolunk, beszélgetünk. 


I. Hajsza Rövipályás üldözéses akadályfutó verseny - 2019.10.19. @Győr

A ló néz, a csikó lát / Nyomatnék egy gyors tornát.
vendég / 2019.11.04.

Adja magát a gondolat, hogy Győr felé vegyem arcomat, ahol az OCR Magazin és a Pannonhajsza csapatának kooperációs rendezvénye kielégítheti az ember ilyen irányú vágyait. Az együttműködés egy eleddig ismeretlen, de mindenképpen figyelemre méltó koncepciót hozott el nekünk. Rövidpályás, üldözéses akadályfutó verseny címmel meghirdetett eseményük megannyi kérdőjelet vet fel, de távolról amúgy sem kapunk rá választ, szóval jobb lesz odamenni és megélni az élményt.Aki nem tartozott azon kiváltságosok közé, hogy az építésben, tesztelésben részt vehetett, annak maradt az internet, ahol rövidebb filmeken keresztül hergelték az ingerküszöböt. Olybá tűnt az építmény, mint egy jól megszervezett OCR verseny, ahol szépen le vannak pakolva az akadályok, aztán előző este egy féregjárat elkezdte volna benyelni az egész területet, utakat, fákat, hegyeket, de a fémmel nem tudott mit kezdeni ezért egy kupacba hányva ott maradt minden tákolmány. Közelebb érve már feltűnt egyfajta logika is, ami a verseny alkalmával tovább csiszolódott. A monstrum mindenesetre tiszteletet parancsolóan hirdette lehetőségeit, mennyisége félelmet keltett, mely belül a kíváncsisággal és „menjünk már neki!” érzéssel viaskodott, miközben minőségi kivitelezése bizalmat sugárzott. 


Scout Trail Run - 2019.10.12. @Királyszállás

Ide nekem a királylányt!
vendég / 2019.10.22.

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr, még azon is túl, volt egy ország. Sportos népe nagy boldogságban élt egyedül a királynak fajt a szíve, ugyanis legkisebb lányának csak nem találta megfelelő férjet. Kihirdette tehát szerte a királyságban, hogy annak adja lánya kezét ki teljesíti három feltételét.
Utazz el egy versenyre, meg ne is,Versenyezz is meg ne is,Fizess is érte meg ne is!Összeszedte hát minden bátorságát Gabi betyár, befogta százlovas hintaját és nekivágott, hogy teljesítse királya parancsát.
Kezdődhetne így is a mese, de akkor előre mindenki tudná, hogy happy-end lesz a vége. Az meg unalmas, szóval nézzük a száraz tényeket.


Sopron Pajzs Akadályfutás - 2019.10.12. @Sopron

Mezei zsurló, kakukkfű, citromfű, hársfa...
vendég / 2019.10.21.


Ez nem egy gyógytea hozzávalóinak felsorolása, hanem a 2019.10.12-én Lővérekben megtartott első Sopron Pajzs Akadály-és terepfutóverseny memóriafeladata volt. De kezdjük az elején…

Reggel 7 órától már gyülekeztek a versenyzők és szurkolóik a Harkai utcai Camping területén. 9.30-tól 10 percenként indították a futamokat a szervezők, akik 200-300 indulóval számoltak. A kissé hideg, 9°-os hőmérséklet ellenére lelkesen melegítettek a versenyzők, majd az indító kürt megnyomása után belecsaptunk a "lecsóba".


Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny - 2019.09.21. @Nyíregyháza

Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem.
vendég / 2019.10.10.

Énekli az író, miközben zokognak a gyerekek.Az ősz azonban nem csak az iskolaszezont, de az OCR szezont is magával hozza. Hétvégente zavarba ejtő mennyiségű verseny közül válogathatunk, szinte verekednek a kegyeinkért a szervező csapatok. Ez annyiból jó hír, hogy akarva, akaratlan kénytelenek egyre jobb és jobb rendezvénnyel előrukkolni. Ezen a hétvégén egy jól ismert és bejáratott név mellett döntöttem, hátha sikerül fogást találni rajtuk.


SalGO Jótékonysági Akadályfutó verseny, 2019.09.14. @Salgótarján

Öröm, boldogság
vendég / 2019.09.24.

Idén másodszor került megrendezésre a Palóc Roham csapat OCR versenye, a Salgo Charity Run Salgótarjánban, ahol a befolyt összeget ismét jótékony célra fordították a szervezők. A tavalyi verseny után rögtön tudtam, ha idén szerveznek ilyen eseményt, akkor mindenképpen ott lesz a helyem.Természetesen neveztem mihelyst meghirdették az eseményt és az idő gyors elteltével már a rajtnál is álltam. Végigmentem a pályán és szintén nem ért csalódás, bár ismerem a környéket, a legtöbb útvonalat befutottuk már számtalanszor, mégsem tudtam kiszámítani az útvonalat és közelgő akadályokat. 


III. VulcanRun 2019.09.14. @Celldömölk

Neked tervezve
Sebők Szabolcs / 2019.09.17.

Szégyen és gyalázat, de a már harmadik alkalommal megrendezett VulcanRun volt számomra az első, ahol személyesen is ott voltam. Beszámoló korábban is volt, de az mindig vendégszerzők tollából és csak lelki szemeimmel igyekeztem elképzelni, milyen lehet a celldömölki OCR buli. Pedig ok több is lett volna korábban a látogatásra. Először is Lendvai Gábor és csapata szervezi, aki az MSR-rel szépen nevet szerzett maguknak a hazai akadályfutó színtéren, másodszor pedig Celldömölk háztól-házig 60(!) km-re van... Mindegy, így alakult... 


Dragon Race 3.0 - 2019. 07.27. @Nyírbátor

... és akkor a cipőt le!
vendég / 2019.09.11.

A DragonRace honlapján olvasható ajánló alapján hirtelen felindulásból a versenyt megelőző napon kitaláltam, hogy megnézem közelebbről ezt a szombati versenyt, annak is a hosszabb futamát, mert 1. még sosem voltam, 2. csak jókat hallottam róla, 3. tudtam, hogy tele lesz baráttal, ismerőssel, 4. jó társaság alakult az útra, 5. épp ráértem, 6. gondoltam, akár egy edzésnek is jó lesz.


Weekend Warriors HOCRA Sprint - OB 2019.07.20. @Szentes

Jövőre veletek ugyanitt
vendég / 2019.09.10.

2019. július 20-án részt vettem a Terepakadályfutó Országos Bajnokság Szentesen megrendezett, Weekend Warriors nevű, sprint távú országos bajnoki és kupafutamán, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület szervezésében. A versenyen 3 kategóriában indulhattak a versenyzők: katonai és rendvédelmi futamon, országos bajnoki futamon az igazolt OCR-versenyzők, valamint nyílt futamon bárki, aki szerette volna magát megmérettetni egy ilyen eseményen. 
A verseny tényleg nagyon gyors sprint futam volt, összesen 1,5 km-es távval, viszont ezen elhelyezve 22 akadállyal. A leggyorsabbak akár negyedóra körüli idővel is végig tudtak menni a pályán, az értékelhető eredményhez pedig 25 perces időkorlát állt rendelkezésünkre.


HUN Harcos akadályfutó verseny, 2019.07.20. @Lupa-Tó

Hozzáadott értéket tartalmaz!
vendég / 2019.07.25.


1 2 3 4 5 6 7 8