Az EDÓ

a magyar OCR Teréz anyukája
Veiger Gábor / 2023.09.06.

Rövid bemutatkozás, ha valaki még nem ismerne: Jelenleg a versenybírói bizottság elnöke vagy. Általad kezdett szerveződni és körvonalazódni a hazai bíróképzés, mely online és élő formában már meg is valósult.


A storm is coming

The 2nd chapter
Veiger Gábor / 2023.06.26.

Várunk Mindenkit, hiszen itt felmérhetik a határaikat is, izgalmas helyszínen kihívásokkal teli „szintmentes”, de annál technikásabb pályára számíthatnak a versenyzők. Az első körös regisztráció július elseje éjfél.


Északi vihar a déli végeken

Bemutatkozik a NorthStorm
Veiger Gábor / 2023.05.10.

Először is, mutatkozzatok be kérlek, kik vagytok ti?A csapat 2020-ban alakult és jelenleg 20 tagot számlál. A „Skyrunners” nevet azért választottuk, mert többen közülünk ejtőernyőzéssel is foglalkoznak, valamint terep-akadályfutásban is jeleskednek.


"A csapatverseny megrendezésével egy hiánypótló verseny típust szerettünk volna megalkotni"

Interjú Sisak Zsófival és Kempelen Zitával, a hétvégi Fighter's Run szervezőivel
Sebők Szabolcs / 2022.06.07.


Magyarország első akadályfutó versenyének emlékét méltó módon vinné tovább a most már Ultrabalaton logó alatt dolgozó Sisak Zsófi, Kempelen Zita és Mayer Viktor fémjelezte csapat. Hétvégén végre valósággá is válik a majd' egy éve formálódó álmuk. A közelgő siroki Fighters’ Run utolsó nagy szervezői hajrájában Sisak Zsófi és Kempelen Zita válaszoltak az OCR Magazinnak.


Liget Akadályfutás

09.26. @ Városliget
Veiger Gábor / 2021.08.26.

2021 szeptember 26-án egy bombameglepetés akadályfutást hoz el nekünk a BSI, Budapest Sportiroda. Ez alkalomból készítettünk egy rövid interjút, mely során pár kulisszatitokra is fény derül.


HOCRA versenyszimulációs-edzés sorozat

Összefogás a javából!
Veiger Gábor / 2021.03.11.

Mindenkit nagy izgalommal töltött el a hír, hogy a HOCRA égisze alatt tevékenykedő szervezetek egy eddig nem látott együttműködés keretén belül elindítottak egy edzéssorozatot, mely nem mellesleg éremesővel is kecsegtet. A versenyek hátteréről kérdeztük Rozina Tamást, a szövetség elnökségének tagját.


Spartan European Championship Tenerife 2020 - villáminterjú

Az igazi kihívás!
Veiger Gábor / 2020.12.18.

Szikrázó napsütés, plusz 20+ Celsius fok, tengerpart. Ki ne vágyakozna el egy ilyen idilli helyszínre. Egyik lehetőség erre, ha elég sportos vagy és kvalifikációt szereztél a "Spartan European Championship Tenerife 2020"-ra. Igazán autentikus interjúalanyunk a spanyol színekben induló Ireneo Alfonso Jose Alcala y Souzas de Ranvez Pontechide de Arran y Malagas y Cabezan Musarras de Aparecies, Comte de Velas et de Miraguez, Marquis de Lomas et de Sebalda-t kérdeztük egyenesen a helyszínről.


Legenda születik - Lajos Kőszegi

Kitartás, akaraterő, szorgalom - példakép
Veiger Gábor / 2020.11.30.

Furcsa jelenséget fedezhetünk fel futó illetve OCR fesztiválterületeken, a pályán vagy egy akadály leküzdése során. Luji 70+ kora ellenére szégyeníti meg az évtizedes hátrányban lévő fiatalokat is és lankadatlan tapossa a kilométereket példát mutatva mindannyiunk számára. Otthonában fogadott minket, hogy pályafutásáról, élményeiről meséljen "pár" mondatban.


Margitics Zoltánnal - a Dragon sorozat és ami mögötte van

Challenge - az új formátum
Veiger Gábor / 2020.11.13.


Először is köszönöm, hogy időt szakítasz ránk! Nem indult túl jól a mai napom. Reggel olyan üzenetre ébredtem, hogy egy januárra tervezett rendezvény a járvány miatt elmarad (ezzel kapcsolatban még kérdezek). Pakoltunk össze, hogy induljunk Nyíregyházára rokonlátogatóba, mikor Sebők Szabi jelzett, hogy Ti nem eresztenétek el a decembert és most itt állunk a nyírbátori Sárkány Wellness & Gyógyfürdő előtt, Margitics Zoltánnal , a Dragon „sorozat” főszervezőjével, aki mesél az egyesületükről, versenyeikről és volt olyan kedves és körbe kalauzolt a főbb helyszíneiken is. Ennek a látogatásnak a lenyomatát olvashatjátok alant.


"A legminőségibb akadályokat hozzuk el versenyről-versenyre nevezőinknek"

Interjú Rozina Tamással, az Running Warriors alapítójával
Veiger Gábor / 2020.10.31.

Rozina Tamással a Running Warriors versenyek szervezőjével, a Hungarian OCR Association elnökségi tagjával beszélgettünk az elmúlt hetek eseményeiről terveiről és a sportág jövőjéről. 


Megéri a fáradtságot, a cél mindig nemes

Interjú a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny egyik főszervezőjével
Sebők Szabolcs / 2020.08.26.

Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával


1

2
Sebők Szabolcs / 2020.08.26.

Szeptember 5-én immár harmadik alkalommal rajtol el Salgótarjánban a SalGO Jótékonysági akadályfutó verseny. Az előző két esemény is nagyon jó buli volt, szóval az idei versenyre már-már elvárás, hogy a megszokott színvonalat és az egyik legszerethetőbb verseny hangulatát most is biztosítsák. Ezen apropóból beszélgettünk az egyik főszervezővel, Bulyovszki Veronikával


"Célunk, hogy mindenki jól érezze magát"

Interjú Maklári Gergellyel, a Mad Man Race főszervezőjével
Sebők Szabolcs / 2020.07.24.

Hétvégén debütál Dombrádon, az ország keleti csücskében a Mad Man Race versenysorozat, ez alkalomból kérdeztük az előkészületek miatt igencsak elfoglalt szervezőket néhány részlettel kapcsolatban. Maklári Gergely főszervező válaszolt kérdéseinkre.


Titánnak lenni nem nyugdíjas állás!

Interjú Ulrich Gábor csapatfőnökkel
Sebők Szabolcs / 2020.01.29.

Tavaly év végén azt látni, hogy valami készülődik kis hazánkban, ami talán a jelenlegi állóvízbe kavicsot dobhat. Ez volt a Titans of Hungary megalakulásának első napjaiban, aztán ahogy teltek a hetek, inkább az körvonalazódott, hogy nem kavics az, hanem egy bazi kőtömb. Jól csengő nevek és arcok a hazai OCR színtérről csapatba szerveződnek, de miért? Ezekről kérdeztük a Titánok csapatfőnökét, Ulrich Gábort.


"Mókás, csalóka emelkedőkkel, fenséges panorámával és a közkedvelt sípályával"

Interjú a Sopron Pajzs akadályfutó verseny szervezőivel
Sebők Szabolcs / 2019.10.07.

Sopron a Hűség városa. A Sopron Pajzs szervezői viszont nagyon szeretnék, hogy ha a város neve mellé az akadályfutó színtér kollektív tudatában párosulna egy nagyon király futóverseny is. Október 12-én első alkalommal rendezik meg OCR versenyüket. Ez alkalomból kérdeztük  a főszervezőket néhány dologról.


"Szerencsés vagyok, hogy ilyen emberekkel dolgozhatom együtt"

Interjú Púza Andrással, a HDR főnökével az egri buli előtt
Sebők Szabolcs / 2019.10.04.

Az interjú kérdéseit még a németországi buli előtt küldtem ki Púza Andrásnak, a Hard Dog Race főnökének, de nyilván nyakig voltak melóval és így az esemény után, de még a Egerben megrendezésre kerülő Wild heppening előtt hoztuk össze a beszélgetést, ami - mint minden alkalommal - most is nagy élmény volt. 


"Az a tény, hogy ép és kerekesszékesek együtt küzdenek és teljesítenek feladatokat, példaértékű!"

Interjú Kanyó Zsolttal, a SalGO kerekesszékes akadályverseny résztvevőjével
Sebők Szabolcs / 2019.09.27.

Az idei SalGO Jótékonysági Akadályfutó verseny természetesen a hagyományoknak megfelelően állati jó buli volt, de az idei esemény egy másik versenyszám miatt volt különleges. Ez pedig nem más, mint a kerekesszékes akadályverseny. Egyedülálló verseny, egy nagyszerű kezdeményezés és nagyon reméljük, hogy a szervezők terve beválik és ebből is sikerül hagyományt teremteni. Az egyik versenyzővel, Kanyó Zsolttal készítettünk interjút, aki emellett a tervezési folyamatokból is aktívan kivette a részét. 


"Részvételeddel egy mozgáskorlátozott kislány életét könnyebbé teszed"

Interjú Petrovics Zoltánnal, az Adrenaline Akadályfutó verseny egyik szervezőjével
Sebők Szabolcs / 2019.09.13.

Szeptember 21-én egy új sorozat rajtol el Adrenaline Akadályfutó Verseny néven. A Gerecse lábához megálmodott verseny egy különleges őszi napot ígér nekünk, de ami még ennél is fontosabb, hogy egy szívet melengető küldetésben is tudtok a szervezőknek segíteni, ha ide szervezitek a programotokat. Interjú Petrovics Zolival, az egyik főszervezővel.


"Löködönc szó felénk egyfelé haladó tömegben való tülekedést jelent"

Interjú a Látrányi Löködönc szervezőivel
Sebők Szabolcs / 2019.06.26.


"Nem is kérdés, hogy azon a vidéken szervezünk, ahol ennyi kiaknázatlan lehetőség van"

Interjú a Palóc Roham szervezőkkel az új versenyük kapcsán
Sebők Szabolcs / 2019.05.01.


1 2 3 4 5 6