SalGO Jótékonysági Versenyek 09.04.

Adni jó!
Veiger Gábor / 2021.09.14.

Helyszín: Palóc Roham főhadiszállás
Időpont: valamikor 2021.09.04. előtt PR tag 1: Sziasztok, akkor itt vannak az útvonaltervek. A hosszabb táv 13 km plusz a cipelések miatt egy kicsi.
PR tag 2: Mi lenne, ha itt ezt a kanyart még hozzátennénk? Csak pár kilométer plusz.
PR mindenki: Tedd hozzá!
PR tag 3: És ha erre a hegyre még felküldenénk a versenyzőket, nem sok, kicsit meredek csak.
PR mindenki: Szuper! Menjenek!!!
PR tag 4: Ha itt lemennének a völgybe akkor ott még tudnának mászni pár száz métert, az egész csak néhány kilométerrel tolja meg a távot.
PR mindenki: JEEEEEEE!!!Valahogy így tudnám elképzelni, hogyan lett a vége annyi, amennyi. De ne szaladjunk ennyire előre.


ExtremeRush 2.0

Minden verseny IS
Veiger Gábor / 2021.08.22.

Hűű, figyu, gyerekek, ez közel van és lesz valami Military pálya is! Meg kéne nézni… Volt itt valaki tavaly? Nem? Ja, de? Milyen volt? Aha, nem voltam még Bakony Runon. Nem baj, jó lesz, megnézzük! Menő a polgármester videója!


5. Dragon Race akadályfutó verseny

Ahol a víz az úr
Veiger Gábor / 2021.08.15.

Mi a jobb egy OCR futamnál? Ok, a két OCR futam valóban jobb, de nyáron? Egy verseny és STRAND! Igen. Ezt kínálta nekünk az 5. Dragon Race, Nyírbátorban. Jó, hogy nem tudtunk nemet mondani és kipróbáltuk mindkét lehetőséget.


Weekend Warriors - OCR Országos Terepakadályfutó Bajnokság

5 km OB
Veiger Gábor / 2021.08.01.

Nem volt könnyű helyzetben a rendezés. Azon túl, hogy meg kellett küzdeniük a nyaralás szellemével, nyári táborokkal, hazai és regionális versenyek tizedelték a jelentkezőket. A hibás taktikának köszönhetően el is maradt a tömegkatarzis. Nem akarunk a színfalak mögé látni, de remélhetőleg ez a döntés inkább előre viszi a hosszú távú stratégiai terveket.


MADMAN RACE 2.0

Feltörtek, mint Budán a talajvíz
Veiger Gábor / 2021.07.25.

Péntek este, egy 22km-es „pusztafutás” után érkeztünk meg a dombrádi Tisza partra, ahol nagyban dolgoztak a szervezők. Szó szerint rájuk sötétedett. Lelkesedésük csak tovább fűtötte amúgy is izgatott lelkünk.


Látrányi Löködönc 2021

Iszapbírkózás a Balatonon
Veiger Gábor / 2021.07.18.

Neved is milyen már?De tényleg, ilyen névtől most mit lehet várni? Én elsősorban valami mocskos, steril akadályoktól mentes igazi disznólkodást. Jó, könnyű úgy előszót írni, ha az ember nem először vesz részt ezen a „falusi dühöngésen”. A visszatérés nem véletlen!Fiatalabb koromban gyakran álltunk meg Látrányban, ’Lellére, a diszkóba menet. Vagy „tankolni” vagy „üríteni”, ahogyan azt az ifjak szokták buliba jövet-menet. Álmomban nem gondoltam volna, hogy lesz olyan időszak az életemben, hogy előbb állnék meg itt egy terepakadály futásra, mint nézzem a szerencsétlen vonaglást a part mentén.


Spartan Trifecta Weekend Kazincbarcika

Régóta vártuk
vendég / 2021.07.17.

Hosszú idő után végre újra Trifecta hétvége került megrendezésre Magyarországon. A tavalyi nagy sikerre és szívélyes fogadtatásra való tekintettel az idei első versenyen visszatérhettünk a Colorcitybe, azaz Kazincbarcikára, ahol három különböző távon is felmérhettük mennyit sikerült fejlődni (vagy vissza fejlődni? :) ) a legutóbbi verseny óta.


Bevállalták, megcsinálták, visszamennénk!

Adrenaline Akadályfutó Verseny
Veiger Gábor / 2021.06.25.


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy futam …Szinte unokájának mesélő papának éreztem magam, minden egyes alkalommal, mikor valamelyik ismerősöm megkérdezte: „És nyomod még azt a futkározást?” Nyomnám-nyomnám, ha lehetne már futkározni, de szimulációban már tényleg jól állunk.


Így edzetek Ti!

HOCRA - Versenyszimulációs edzéssorozat
Veiger Gábor / 2021.05.16.

2021-ben sem nyitottak még ki a bélyeggyűjtő szakkörök, a lutra albumjaink is tele vannak, nekünk is új gyűjtőszenvedély után kellett nézni. Mivel a színesfém és rongy businessben már telített a piac, nem maradt más számunkra, mint az éremgyűjtés. Pont kapóra jött a HOCRA szárnyai alatt létrejött „Versenyszimulációs edzéssorozat” a maga öt állomásával. Az ugyebár öt fityegő barátok közt is.


Dragon Ice - Single Race 2021.02.

Mint egy falat kenyér…
Veiger Gábor / 2021.03.01.

Nehéz idők kényszermegoldásokat szülnek. Találékonyságban pedig nem kell a szomszédba mennünk. Ha nem lehet a szokásos módon, majd lehet másképp, de az OCR nem vész el, csak átalakul.


Spartan, szerelem első látásra @Veszprém Honor Race

Szuper beszámoló egy Superről
Veiger Gábor / 2020.11.16.

Párommal, Renivel régóta futunk, de a Spartan versenyekbe csak idén kóstoltunk bele. A veszprémi Sprint lett volna áprilisban az első, ha a járványhelyzet nem szól közbe. Így az orfűi rendezvényen estünk át a tűzkeresztségen, majd még a nyáron egy csehországi Supert teljesítettünk. Szerettünk volna még több megmérettetésen is indulni, pl. Beasten is, de sajnos idén nem jött össze. Épp ezért nagyon vártuk már ezt a speciális veszprémi eseményt.


Spartan Sprint & Super Honor Race, 2020.11.07-08. @ Veszprém

"Just find to execuse to win, keep going"
Sebők Szabolcs / 2020.11.12.

A Spartan szellemisége, a pályák/akadályok kialakítása sosem állt messze a katonai kiképzőpályák világától- hiszen, ha jobban belegondolunk ezek felépítése nem nagyon változott az ókori görögök óta. Semmilyen technológiai fejlődés nem tudta elsodorni a palánkot, a kötélmászást, és a homokzsák cipelést, vagy, hogy a legalapvetőbb dolgot említsük: a futást. Ez a minden ország haderejében az alapvető kiképzés és szintfelmérés része a mai napig.
Nyilván ennek a párhuzamnak köszönhető, hogy a katonaság és a Spartan egy idő után „organikusan” egymásra talált- természetesen hol máshol, mint a „műfaj” őshazájában, az USA-ban.2018-ban a Spartan számos ága egy újabb versenytípussal bővült: ez a Honor Race, amely egyfajta military futóverseny. Engem, mint hazai és nagyon alkalmi Spartan versenyzőt , roppant nagy büszkeséggel töltött el, hogy az új őrület az Öreg Kontinensen nálunk, a Spartan Hungary és a Magyar Honvédség kezdeményezésére valósult meg. Természetesen neveztem is azonnal - tavaly novemberben, az eredetileg áprilisra tervezett versenyre.


HDR NOT JUST RUN, 2020.10.31. @ Dunaújváros

Igazi örömfutással zárta a szezont a Hard Dog
Veiger Gábor / 2020.11.03.

A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futam szombaton került megrendezésre Dunaújvárosban. Az eredetileg szezonnyitó rendezvénynek tervezett tavaszi eseményre a koronavírus járvány miatt október 31-én, szezonzáró futamként került sor.


9. Running Warriors, 2020.10.17. @Kamaraerdő, Budapest

This is OCRRRRRRR!!!
Veiger Gábor / 2020.10.27.

A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Vannak, akik Paulo Coelho könyveket igazságtartalmába menekülnek, mások rászoknak a soha véget nem érő brazil vagy török szappanperákra és vannak, akik eszement akadályok skicceinek elkészítésével próbálja levezetni a felgyülemlett feszültséget. “Engem nem zavar, csak otthon, a négy fal közt csinálják!” A probléma ott kezdődik amikor az illető az idézeteket elkezdi kipostolni a közöségi médiába, amikor a másik a négy kerttel arrébb lakó szomszéddal üvöltve elemzi ki, hogy Izaura már a negyedik rész óta miért siratja soha nem látott anyját. De a legrosszabb fajta az utolsó, amelyik veszi a fáradtságot és képes álmait megvalósítani, ezáltal olyan szörnyeket keltve életre melynek karmairól sűrűn hullottak le a magyar OCR elit képviselői is. 


II. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny, 2020.10.03. @Nyíregyháza

Melyik szervező nevét kell áldanunk érte?! Elemééér!!!
vendég / 2020.10.25.

Nem is olyan régóta, csupán egy éve vártuk, hogy visszatérhessünk a Nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, ahol engedéllyel lehetünk újra gyerekek. Ráadásul anyu-apu és még a fürdőmester sem szól érte, hogy ruhában csúszunk le a vízicsúszdán a medencébe… Age Group versenyzőként, Extreme Trail csapattagként, és ami a legfontosabb: Apaként érkeztem a versenyre. Ennek megfelelően 3 futamban indultam (OCR AG 15km, Open 7km, gyerekfutam). Mozgalmas nap volt, de nézzük sorban.


SalGO jótékonysági akadályfutó verseny, Salgótarján @2020.09.05.

Mint a nagyoknál
vendég / 2020.09.11.

Páder Zsófi az OCR Magazin segítségével első alkalommal vett részt a Palóc Roham SalGO jótékonysági akadályfutó buliján Salgótarjánban. Zsófi amúgy akadálytrénerként is dolgozik, így ennek megfelelő lendülettel és elhivatottsággal állt oda a profi női rajtba és ....


Dragon Race 2020 - 2020.08.16. @Nyírbátor

A Sárkány miatt lettünk nagyképűek
Sebők Szabolcs / 2020.09.03.

1 fotó - 1 mondat. Nagy képes beszámolónk még nem volt, gondoltuk kipróbálunk ilyet is. A berepülő pilótánk Szabó Veronika, aki a Dragon Race izzasztó nyári bulijáról szórta elénk gondolatait. Köszönjük a mindig szuper fotókat Figurának, a versenyt Dragon Race szervezőinek. Sok-sok ilyet kérünk még! 


The Race - 2020.08.22 @Krasznahorka (SK)

A határtalan profizmus
vendég / 2020.09.01.

Egy héttel korábban.
Helyszín: II. Sopron pajzs.
Első akadály kötélmászás. A felfelé irány gyorsan ment, lefelé még gyorsabban sikerült a csúszás így 4 ujjamat bőrmentesítettem, a többin csak vízhólyagok kezdtek megjelenni. Az állapotomon nem segített a cél elé telepített színes-mázos majomlétra, mely a leffegő szövet daraboktól segített megszabadítani. Ekkor már sejtettem, hogy a hidegvizes borogatás ide kevés lesz. Az orvosi ügyeletnél felhívták a figyelmemet, hogy a fertőtlenítés lehet egy kicsit csípni fog, de azt nem mondták, hogy majd be fogok xarni. Kezdtem megérteni, hogy az akciófilmek főhősei miért bírják a golyózáport, de szisszennek fel, ha a környék jó csaja a macskakarmolást tisztítja ki rajtuk.Miután visszanyertem erőmet a beszédre, első kérdésem ez volt:
- Jövő hétvégére ez be fog gyógyulni?
Kicsit meglepődve kérdezett vissza a doki:
- Miért, már jövő hétvégén is futkározni szeretnél?
- Hát, ki van fizetve….


Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny, 2020.07.04. @Nyíregyháza

Van új a nap alatt?
vendég / 2020.07.10.

Az ínséges időknek ezennel vége, ráadásul nem is egy klasszikus formátummal robbant be az akadályverseny hullám Magyarországra! 
Az itthon eddig ismeretlen stadionversenyek sorozatának nyitányát az Extreme Trail Hungary SE hozta el nekünk. Szerencsére a járványhelyzet csak tolni tudta, de megakadályozni nem a bevezetést, mindenesetre a klasszikus fesztiválhangulatot ketté vágta a versenypálya és a látogatók által is élvezhető sátrak elszeparálása.Új formátum új kérdéseket vet fel a versenyzők számára. Hogyan használják ki a területet, hogyan lesz egy jól körül határolt térből több kilométer hasznos táv és ebbe hogyan lehet és milyen akadályokat besuvasztani? Képzeletbeli kérdéseinkre részben választ kaptunk az előző nap felkerült térképpel, melyben a nyomvonal mellett a sorszámozott állomások is szerepeltek, utolsó esélyt adva a megfutamodásnak. Sajnos az is feltűnt, hogy a futball gyep a tiltott övezet kategóriájába került. Kár, végre falábú futballisták helyett igazi harcosok is taposhatták volna a pázsitot.


DragonRace Ice - 2020.02.22.@Nyírbátor

Szívesen jövünk a nyári verzióra is!
vendég / 2020.02.25.


OCR-es barátaink tanácsára, és mert megszerettem a téli versenyeket szombaton ellátogattunk a nyírbátori rendezésű Dragon Race Dragon Ice verziójára, ami végül minden volt, csak téli nem... A szervezők versenyhelyszínnek a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt valamint a termált körülvevő erdőt választották, ami már önmagában jópofa volt szerintem, főleg, hogy az akadályok egy része is a meleg víz fölött, vagy éppen benne zajlott. Éppen ennek jó híre vonzott ide minket is, és azt kell mondjam egyáltalán nem csalódtam, sőt…5 km +, Pro-kategóriában indultam, ami szigorúbb szabályokkal és korcsoport nélküli értékeléssel (abszolút díjazás) járt. A kedvenc, 12-es rajtszámos indulás mindenképpen jó kezdetnek bizonyult.


1 2 3 4 5 6 7 8 9